WTCR - Citroen: 4 nap teszt Lopezzel
Citroen: 4 nap teszt Lopezzel

Citroen: 4 nap teszt Lopezzel

LantiLanti
2013/09/19 14:01

Citroen_lopez_teszt

Újabb intenzív tesztprogramot teljesített a Citroen az új C-Elysée S2000-el, a francia márka gyári csapata négy napon keresztül dolgozott a valenciai Ricardo Tormo versenypályán. Spanyolországban José María Lopez is kipróbálhatta az új autót, akire az argentínai WTCC hétvégén nyújtott parádés teljesítménye után figyelt fel Yves Matton csapata.

A korábbi Renault F1 tesztpilóta részleteket sajnos nem árulhatott el a tesztről, ám az argentin sajtónak egy-két érdekességet azért elmondott.

"Remekül éreztem magam, és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy lehetőséget kaptam egy gyári WTCC-s csapattól. Ez azonban még nem jelent semmi konkrétumot" - mondta Lopez a tesztet követően.

"Mindig is az a cél lebegett előttem, hogy Európában szeretnék versenyezni. A teszt kedvéért még a paranai bajnoki futamot is ki kellett hagynom (a Turismo Carreterában), de szerencsére a csapatom és a szponzoraim is támogattak ebben. Nem szerettem volna később feltenni a kérdést, hogy 'mi lett volna, ha...' Ha nem utaztam volna el, és később kiderül, hogy lett volna esélyem, az nagyon rosszul érintett volna."

Lopez először dolgozhatott együtt a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loebbel, és mint oly sokakat, őt is ámulatba ejtette a francia klasszis szerénysége.

"Ő egy jelenség. Hétfőn és kedden én vezettem az autót, szerdán és csütörtökön pedig ő. Egy keveset tudtunk beszélni, és csodálatos személyiségnek tűnik. Elképesztő, hogy ez a srác milyen alázatos, egy igazi példakép" - lelkendezett Lopez.

A Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke, korábban azt ígérte, hogy Lopez mellett több más versenyzőt is kipróbálnak, és valószínűleg csak az év végén döntenek arról, ki vezetheti a harmadik Citroent Loeb és Yvan Muller mellett.

A boxutcai pletykák Lopezen kívül más dél-amerikai versenyzőkről (Mathias Rossi, Lionel Pernía), illetve ázsiai pilótákról szólnak, ám abban mindenki egyetért, hogy a harmadik versenyző kiválasztásánál a kereskedelmi szempontok is fontos szerepet kapnak majd.

A frankfurti autószalonon egyébként Frederic Banzet, a Citroen vezérigazgatója, kiemelt jelentőséget tulajdonított annak, hogy a WTCC két futamot is rendez Kínában (Sanghaj és Makaó), ami nagyon fontos piac a márka számára. Ez növelheti a kínai pilóták esélyeit, bár kevés a komoly túraautós tapasztalattal rendelkező versenyző arrafelé.

Lopez egy rövidke videót is közzétett a valenciai tesztről.

Fotó: Citroen Racing

Írta: Lanti

Hozzászólások