WTCR - Chilton: inkább a boxból rajtolnék
Chilton: inkább a boxból rajtolnék
Fotó: WTCC Media

Chilton: inkább a boxból rajtolnék

LantiLanti
2014/11/14 16:36

Tom Chilton nem véletlenül kapta a 'WTCC Jim Carrey-je' nevet, a ROAL Motorsport brit pilótája ugyanis mindig kapható egy kis poénkodásra, és szinte bármit kérdeznek tőle, arra érdekesen és viccesen igyekszik válaszolni. Pontosabban nem is igyekszik, aki ismeri, tudja, neki ilyen az alap karaktere.

Makaóban ismét összehozott egy emlékezetes gondolatsort, ami első hallásra meglepőnek tűnik, valójában azonban van benne logika, ha mindent egy lapra akarna feltenni. Íme:

Bár hivatalosan még nem jelentették be, gyakorlatilag szinte mindenki biztosra veszi, hogy tíz év után ez lesz az utolsó WTCC futam Makaón, a világbajnokság új csúcsrendezvénye címet ugyanis a Nordschleife forduló veszi át jövőre, az idényzáróra pedig valószínűleg a Közel-Keleten kerül majd sor, ami logisztikai értelemben logikus döntés (hamarabb visszaér a motyó Európába).

A második makói verseny tehát különleges lesz, hiszen aki azt megnyeri, az egy ideig biztosan elmondhatja magáról, ő győzött utoljára WTCC futamon a kaszinóváros tekergő útjain. Tom Chilton nagyon is szeretné ezt a büszke címet, és nem is rosszak az esélyei, hiszen Hugo Valente mögül a második kockából indul majd a legutolsó futamon. A korábbi BTCC pilóta egy egészen egyedi tervvel állt elő az időmérő után.

"Nagyon izgatott vagyok, hiszen esélyem van megnyerni az utolsó makaói WTCC futamot, ami a túraautózás Monacói Nagydíja. Még azon is elgondolkodtam, hogy inkább a boxutcából rajtolok az első versenyen, és arra használom fel a futamot, hogy beállítsam az autót. Végül is csak két pontról van szó (ha beér kilencediknek, ami a rajthelye lesz az első versenyen) viszont túl nagy a kockázat, hogy valaki kiforgat, vagy történik előttem egy baleset, amit már nem tudok elkerülni" - mondta Chilton a TouringCarTimes-nak.

Az angol pilóta azt is elárulta kifejezetten a kilencedik helyre játszott az időmérőn, mert a második rajtkockát kedvezőbbnek tartja, mint a pole-t.

"A második helyről indulva padlón tudod megcsinálni az első kanyart. Hugo is egy Chevrolet-t vezet majd, így hasonló lesz a végsebességünk, viszont az edzéseken eddig az első és a harmadik szektorban is gyorsabb voltam nála, és az előzések a pálya első szakaszán történnek" - zárta.

Chiltonnak a győzelem mellett még egy dologra figyelnie kell, az összetettben jó esélye van rá, hogy csapattársa, Tom Coronel előtt végezzen, hiszen mindössze öt pontra van a rutinos hollandtól.

Hozzászólások