WTCR - Chilton: féltünk a Hondától
Chilton: féltünk a Hondától

Chilton: féltünk a Hondától

LantiLanti
2013/03/24 12:45

Chilton_monza_wup

A monzai hétvége egyelőre az ex-gyári RML istálló diadalmenetét hozta a Chevrolet Cruze-zal, ám a csapat új pilótája, Tom Chilton elárulta, komolyan tartottak attól, hogy a Honda erősebb lesz náluk az idénynyitón. A brit csapat költségvetése csak az utolsó pillanatban állt össze, így erősen behatároltak voltak a tesztlehetőségek, Muller például mindössze két órát edzett a Cruze-zal Monza előtt.

"Amikor a télen megtudtam, hogy összejön (az RML szerződés), azt gondoltam, hogy Muller és én leszek az első két hely várományosa. Aztán mikor megláttam Gabriele Tarquini monzai köridőit a múlt heti kollektív teszten, akkor kicsit elbizonytalanodtam. Ugyanolyan időt futott, mint én szombat reggel, csak ő szélárnyék nélkül, én pedig komoly felvezetéssel. Arra számítottam, hogy valamit még előhúz az időmérőn, de valószínűleg nem kapott jó szélárnyékot" - mondta Chilton a TouringCarTimesnak.

Az ex-fordos pilóta korábban már többször is hangsúlyozta, hogy úgy érzi, élete lehetőséget kapta meg azzal, hogy az RML-hez kerülhetett.

"Nagyon boldog vagyok, hogy az RML és Muller végül talált egy szponzort, és így egész évben mehetünk. Arra viszont nem lesz pénzünk, hogy fejlesszünk, miközben a Honda és a Lada folyamatosan hozza majd a frissítéseket."

Chilton azon kevesek egyike, aki a tél során esőben is tesztelt. Akkor nem volt túl boldog, most viszont aranyat érhetnek az információk.

"Két hete Brands Hatchben vezettem a kocsit vizes pályán. Azt a kört úgy ismerem, mint a tenyerem, korábban Forddal is mentem ott esőben. Idén pedig a Chevrolet-t is kipróbáltam, és jó pár másodpercet javultam. Monzában az első néhány kör lesz a legnehezebb, amikor többet nézünk majd a tükörbe, mint előre" - tette hozzá Chilton.

Az első monzai futam közvetítése 14:45-kor kezdődik az Eurosport 2-n.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások