WTCR - Chilton és Ravaglia a Nordschleifén
Chilton és Ravaglia a Nordschleifén
Fotó: WTCC Media

Chilton és Ravaglia a Nordschleifén

LantiLanti
2014/09/30 13:42

Bő egy hete már beszámoltam arról itt a WTCC Blogon, hogy a gyári Honda és Citroen pilóták (valamint Hugo Valente) után Tom Chilton is próbára tette magát a legendás Nordschleifén. A 26 km hosszú híres német pálya jövőre már a Túraautó vb naptárába is bekerül, így egyre többen próbálják megtanulni a brutálisan nehéz vonalvezetést.

Chilton összekötötte a kellemest a hasznossal, hiszen ha már az Eifel hegységben járt, meglátogatta a ROAL Motorsport GT-s csapatát, amely a Blancpain Endurance Series idényzáró, 1000 km-es futamára érkezett a Nürburgringre.

Mivel a Nordschleifén ezen a hétvégén nem rendeztek versenyt (a GT-sek csak az épített pályán mentek), így Chilton egy utcai autóval tanulgatta a nagy kört, több-kevesebb sikerrel.

"Két nap alatt összesen hét kört tettem meg. Ez a pálya egyszerűen csodálatos. 177 kanyar van, amit egytől-egyig meg kell tanulni fejből, hiszen ha hibázol, nincs sok hely a javításra. A fák és a korlátok nagyon közel vannak, úgyhogy igazán élvezetes volt 230 km/h-val száguldani a Ford Focus 1.6T utcai autómmal" - mesélte Chilton.

A ROAL angol pilótáját némileg hátráltatta a szeszélyes időjárás, a hét körből mindössze három volt teljesen száraz, de így is elérte a kitűzött célt.

"Sikerült 10 perc alatt teljesítenem a kört, és kezdésnek ez szerintem nem rossz. Szombat délutántól sajnos elromlott az idő, és folyamatosan piros zászlóztak."

Vasárnap aztán különleges élményben lehetett volna része Chiltonnak, ha nem köszönt be a szokásos Nordschleife-köd. Roberto Ravaglia, a ROAL Motorsport egyik tulajdonosa, az élő túraautó legenda mutatott volna neki egy-két trükköt a pályán, ám ez végül elmaradt.

"Reggel nyolckor találkoztunk, és nagyon vártam, hogy tanulhassak ezt-azt Robertotól, aki kétszer is nyert már itt a BMW Motorsport pilótájaként. Sajnos azonban olyan vastag köd ült a pályára, hogy nem engedtek ki bennünket a boxutcából."

"A tervek szerint Suzuka és Makaó között még visszatérünk, hiszen eddig körülbelül a kör 40%-át sikerült memorizálnom" - zárta Chilton.

Jövőre május második hétvégéjén utazik a WTCC a Nordschleifére, és a 42. ADAC Zurich Nürburgring 24 órás egyik előversenye lesz.

Hozzászólások