WTCR - Chilton apu csak gyorsult
Chilton apu csak gyorsult

Chilton apu csak gyorsult

LantiLanti
2013/07/06 10:32

Chilton_Porto_arc

A klasszikus autósportos mondás szerint ha egy versenyzőnek gyermeke születik, az mindenképpen meglátszik a teljesítményén. Ha jól emlékszem, a Forma-1-ben ezt pontosították is, körönként plusz egy másodperc / gyermek volt az lassulás mértéke.

Tom Chilton viszont Portóban rácáfolt erre az állításra. Az angol pilóta első gyermeke, Freddie nem sokkal a hétvége előtt született, ám az RML versenyzője semmilyen negatív hatást nem érzett magán.

"A gyermek egyáltalán nem teszi lassabbá az embert. Sőt, szerintem inkább egy kicsit felgyorsít, hiszen szeretnék egy gyári szerződést, hogy több pénzt vihessek haza a családomnak" - viccelődött Chilton a Motorsport-Totalnak.

A WTCC mezőny legfiatalabb apukája egyáltalán nem érezte magát óvatosabbnak a veszélyes utcai pályán.

"Talán sosem mentem még annyira bevállalósan, mint most, többször súroltam az autóval a korlátot, még levezető körön is... a szabadedzésen. Aztán, amikor az időmérőn 230-cal száguldottam az egyenesben, ismét rájöttem, miért csinálom ezt az egészet: mert imádom az autósportot."

Ettől függetlenül azért a hétvége során sokat gondolt a kis Freddie-re, és már nagyon várta, hogy hazautazhasson Portugáliából.

"Imádom az autósportot, de a családomat is, és nem szerettem volna sok időt tölteni feleslegesen Portóban. Kicsit vártam is, hogy érjen véget a hétvége, és mehessek haza Freddie-hez és Elle-hez, a menyasszonyomhoz. A fiam elképesztően szeretni való fickó, megőrülök érte" - zárta Chilton.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások