WTCR - Chevy fölény az FP2-n
Chevy fölény az FP2-n

Chevy fölény az FP2-n

LantiLanti
2013/03/23 12:50

Nash_turin

Mintha újra 2012-t írnánk, csak még durvább kiadásban. A monzai második szabadedzésen az első öt helyezés mindegyikét chevrolets pilóta szerezte meg, miközben a Hondák végsebességben jelentősen elmaradtak tőlük. Kétség sem férhetett hozzá, hogy ismét Yvan Mulleré lesz a legjobb idő, a háromszoros világbajnok jó szélárnyékokat kapott Tom Chiltontól valamint néha Michel Nykjaertől is, így ismét több mint hét tizedmásodperces előnnyel győzött.

Szép lassan a bamboosok is kezdenek felnőni a feladathoz, Alex MacDowall szerezte meg a második helyet, mögötte pedig Chilton, Nash és Nykjaer volt a sorrend. A legjobb nem-chevys pilótaként Gabriele Tarquini hatodik lett, és meglehetősen csalódottan nyilatkozott az Eurosport Playernek.

"Valami ilyesmire számítottam, mivel sokat küzdünk a végsebességgel. A Chevyk most már nem fogják vissza magukat, hanem teljes erővel mennek, és ez meg is látszik a teljesítményükön. Mi legalább 5-7 km/h-val lassabbak vagyunk az egyenes végén. Mindent megteszünk, ami csak tőlünk telik, de ez van. Megpróbálhatjuk a lehető legjobban beállítani az autót, de Monza a végsebességről szól" - mondta a 2009-es világbajnok.

Ami a többieket illeti: a világbajnok Rob Huff helyezésben és köridőben is előre tudott lépni, de így is csak hetedik lett, viszont legalább az összes SEAT-os ellenfelét megelőzte. Oriola volt közülük a legszívósabb, a spanyol tini továbbra is biztató időket megy. James Thompson és a Lada továbbra is az egyenesben hasít, az első szektorban Thommoé volt a negyedik legjobb részidő, összességében pedig a kilencedik hely jött össze. Szépen ment Fernando Monje is a Campos SEAT-tal.

A BMW-k továbbra is küszködnek, nagyon hiányzik pár km/h a végsebességükből. A legjobb bajor autó ismét Tom Coronellé lett, a holland azonban még a top10-be sem került be. Ahogy Tiago Monteiro sem, pedig kilenc kört tett meg, ám a portugál később elárulta, hogy műszaki gondok hátráltatták.

Michelisz_monza_fp2

Michelisz Norbit most azért nem emeltük ki, mert szerencsére nem voltak - látható - drámák a Zengő boxban. A narancs-fekete Honda szorgalmasan rótta a köröket, 13-mal Norbi volt az egyik legaktívabb pilóta a mezőnyben, és végül két másodperces hátránnyal 13. lett. Aranyat érő fél óra volt ez a csapatnak.

Kiemelném még Jean-Philippe Dayrau-t, aki élete első WTCC-s hétvégéjén szerepel, ám a jégrali király az FP2-n már a harmadik legjobb BMW-s volt, többek között Stefano D'Aste-t és Franz Engstlert is megelőzve. Illetve jó hír, hogy az edzés végére az FP1-en autót törő Charles Ng is ki tudott jönni nyolc körre.

Ám ez még mindig "csak" szabadedzés volt. 15:00-kor viszont következik az első igazán éles bevetés, az időmérő. Várunk benneteket az Eurosport 2-n.

Az FP2 végeredménye:

Monza_FP2

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások