WTCR - Charles Ng pontokat akar Kínában
Charles Ng pontokat akar Kínában

Charles Ng pontokat akar Kínában

LantiLanti
2013/10/26 18:57

Ng_arg_bmw

Közeledik a kínai WTCC hétvége, és bár a világ legnépesebb országából származó pilóta jelenleg nincs a mezőnyben, azért akad két hongkongi, Darryl O'Young és Charles Kaki Ng, aki hazai versenyének tekinti a sanghaji fordulót.

Utóbbi ráadásul kiváló hangulatban várhatja a kínai versenyt, legutóbb Suzukában ugyanis élete legjobb eredményét érte el, miután az utolsó körben megelőzte Rob Huffot, és megszerezte a hetedik helyet. Ezzel a Yokohama kupa dobogójára is felállhatott, amire eddig még nem volt példa két éves WTCC-s pályafutása során.

Ng drifterként érte el legszebb eredményeit, és abból a műfajból nem egyszerű átállni a túraautózásra.

"Sok olyan profi pilótát ismerünk, aki egy területen nagyon eredményes volt, de nem sikerült eredményesen váltania egy másikra. Ami engem illet, én az a szórakoztató jellegű versenyző vagyok, és a drift pontosan erről szól. A WTCC-ben viszont higgadtnak kell maradni, és kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség. Számomra tehát leginkább mentális nehézséget okoz az átállás. De élvezem, és nagy megtiszteltetés, hogy a világ legjobb túraautósaival versenyezhetek" - mondta Ng az 'fiawtcc.com'-nak.

Ng_Arg_arc

A hongkongi közönség kedvenc eddig 48 WTCC futamon állt rajthoz, négyszer került be a top 10-be, és összesen kilenc pontot gyűjtött. Első teljes éve után egyesek talán valamivel nagyobb előrelépést vártak tőle idén, de mint mondtuk, az átállás nem könnyű, hiszen drasztikusan más filozófiával kell driftelni mint túraautózni. Ng egyébként elégedett az eddig fejlődéssel.

"Elértem a rövid távú céljaimat: Moszkvában bejutottam a Q2-be, Japánban pedig dobogóra álltam a Yokohama kupában. Nagyon örülök, hogy rendszeres baráti egyeztetéseket tarthatok a csapattársammal, Franz Engstlerrel, aki egy nagyon tapasztalt, korábbi futamgyőztes pilóta."

Ng az elmúlt három szezon során (2011-ben csak az utolsó három hétvégén indult) magasra tette a lécet Kínában, hiszen minden sanghaji látogatás alkalmával beverekedte magát az első tízbe. Idén is ez a cél.

"Emellett szeretnék ismét dobogóra állni a Yokohama kupában. Valahogy Sanghajban mindig jól ráérzek a versenyzésre, és remélem, ezt a hagyományt idén is tovább viszem" - zárta az egykori drifter.

A kínai fordulót egy hét múlva rendezik a Sanghaji nemzetközi versenypályán.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások