WTCR - Cerqui: így egyeztünk meg

Cerqui: így egyeztünk meg

LantiLanti
2012/11/07 19:25

Kedden már olvashattátok itt a Túraautó Hírblogon, hogy Alberto Cerqui helyét a Japánban született, és ott is élő, ám olasz gyökerekkel rendelkező Kei Cozzolino veszi át Makaón. A ROAL Motorsport 20 éves versenyzője, aki a Superstars olasz bajnokaként lépett fel idén a WTCC-be, ma nyilvánosságra hozta a csere pontos okát is.

"A szezon előtt úgy egyeztünk meg a csapattal, hogy csak akkor veszek részt a makaói fordulón, ha még harcban leszek valamilyen pozícióért a Yokohama kupában. Jelenleg hetedik vagyok, és elég stabil a helyem, a makaói hétvége nem  befolyásolna érdemben semmit. Ezért döntöttünk úgy, hogy itt az idő helyet adni valaki másnak" - magyarázta Cerqui.

A bresciai tehetség idén mutatkozott be a WTCC-ben, és voltak egészen jó eredményei is, a szlovákiaringi első futamon például három másodperccel marad csak le a dobogóról, negyedik lett. Összesen kilenc alkalommal szerzett pontot, legutóbb Sanghajban, amikor egy hat futamos rossz sorozatot tört meg. Az időmérőn háromszor került be a Q2-be, Portugáliában pedig hatodik lett, ami eddigi legjobb eredményét jelenti. Összességében ez hibátlan első évnek számít.

"Egész jól sikerült a bemutatkozó szezonom a WTCC-ben, bár kétségtelen, hogy van még mit tanulnom. Továbbra is a ROAL Motorsporthoz tartozom, hiszen ez az a csapat, amelynek mindent köszönhetek. Ők adtak lehetőséget arra, hogy 2011-ben Superstars bajnok legyek, és nekik köszönhetően jutottam el idén a világbajnokságra. Még korai lenne 2013-ról beszélni, de bízom benne, hogy újra BMW-vel szerepelhetek majd" - zárta Cerqui.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások