WTCR - Búcsúzik két mássalhangzó
Búcsúzik két mássalhangzó

Búcsúzik két mássalhangzó

LantiLanti
2014/01/20 11:14

Ng_Arg_csajokkal

Bár nehezen boldogultam neve kiejtésével, sőt, még leveleztem is vele, hogy hogyan kéne szólítani, azért kedvessége és közvetlensége miatt nagyon hamar megkedveltem, és tudom, ezzel szinte az egész WTCC-s közeg így volt. Főleg miután az említett névvel kapcsolatos beszélgetésben közölte, örülne, ha hongkongi nevén szólítva egyszerűen csak Kakinak hívnám.

Persze nagy nevetés lett belőle, mikor elmondtam neki, mit is jelent ez magyarul, így maradtunk a kevésbé vicces, de legalább furcsán hangzó 'Üng'-nél. Idén azonban sajnos nem lesz nyelvtörő, Charles Ng ugyanis - több társához hasonlóan - az új szabályok áldozata lett.

A hongkongi pilóta egy igen eredményes driftes pályafutás szorított háttérbe, hogy az elmúlt két évet a WTCC-ben töltse, és bár rendszeres pontszerző nem vált belőle (a BMW sem volt igazán jó partner ebben), azért sokat fejlődött az Engstler Motorsportnál. Biztos anyagi háttere ellenére azonban az új autók hiánya vele is kibabrált.

"Sajnos idén nem versenyzem a WTCC-ben. A lehetőségeimet figyelembe véve elégedett vagyok az elért eredményekkel. Több alkalommal is sikerült megelőznöm pár top versenyzőt, és jó érzés volt bizonyítani egy olyan autóval, ami totálisan esélytelen a győzelemre" - mondta Ng a WTCC Blognak.

"Úgy gondolom, anélkül léphetek tovább, hogy bármit is bánnom kéne. Ha a jövőben lesz lehetőség visszatérni a WTCC-be egy versenyképes autóval, akkor azonnal rá fogok startolni."

Ng_Infinity

Ng két és egynegyed éves WTCC-s pályafutása során négyszer volt pontszerző, háromszor tizedik lett, idén Suzukában pedig hetedikként intették le a második futamon. A közeljövőt ismét a driftsportban illetve saját műhelyében képzeli el.

"Idén több időt szeretnék Kaliforniában, a driftműhelyemben tölteni, illetve benevezek a Formula Drift bajnokságba is. Jelenleg is építünk egy 850 lóerőnél is erősebb Infinity G37-et a driftsorozatba, és nagyon szépen haladunk."

"Az Egyesült Államok mellett a Kínai Drift bajnokságban is rajthoz állok egy helyi csapat színeiben, illetve el szeretnék indulni néhány ázsiai GT versenyen, ám ezt még nem véglegesítettük az érintett istállóval" - zárta Ng.

Bár nagyon sajnálom távozását, valahol meg tudom őt érteni. Két év és rengeteg elköltött pénz után nem lep meg, hogy nem akar totálisan esélytelen lenni még a pontszerzésre is. Új autót szerezni pedig gyakorlatilag lehetetlen 2014-re.

Ng_Infinity_2

Fotó: WTCC Media, Charles Ng

Hozzászólások