WTCR - Búcsúzhat Spa és Makaó is
Búcsúzhat Spa és Makaó is
Fotó: WTCC Media

Búcsúzhat Spa és Makaó is

LantiLanti
2014/10/08 16:40

Három forduló van még hátra a 2014-es WTCC szezonból, így épp itt az ideje, hogy elkezdjenek csordogálni az első hírek a jövő évi versenynaptárról. Aki régebb óta követi a világbajnokságot, az tudja, a változás esélye mindig, minden pillanatban benne van a pakliban, ám így sem árt minél hamarabb tudni, mit terveznek a fejesek 2015-re. A Motorsport-Totalnak köszönhetően itt vannak a legfrissebb morzsák.

Az első és legfontosabb hír, hogy jövőre is lesz verseny a Hungaroringen, legalábbis erre utal minden jel és előzetes tervezet. Persze bolond lenne a WTCC eldobni a legjobb hangulatú hétvégéjét, meg ha Magyarország nem is számít ütős piacnak.

Egy év után azonban úgy tűnik, búcsút mondhatunk Spa-Francorchamps-nak. A belga pálya egyrészt túl hosszú, másrészt elég drága, harmadrészt pedig - legyünk őszinték - a kutya sem volt kíváncsi ott idén a WTCC-re. Ennél a portói utcai verseny sokszor jobb választás, még akkor is, ha Spa-t mindenki imádja.

A harmadik, igencsak megdöbbentően hangzó pletyka szerint pedig elképzelhető, hogy a WTCC története során először 2015-ben elmarad a makaói idényzáró, és egy másik pályán fejezi be az évet a világbajnokság. Az előzetes hírek valamelyik arab országról szólnak, és az sem kizárt, hogy villanyfényes fordulóra kerül sor.

Pontos időpontja egyelőre csak a Nordschleifén rendezendő hétvégének van, Németországba május 16-án látogat a mezőny, azt megelőzően pedig április 27-én tartják a hivatalos tesztnapot a Zöld Pokolban. Az összes többi helyszín időpontja egyelőre csak körvonalazódik.

A 2015-ös nagyon előzetes versenynaptár:

Március - Termas de Rio Hondo (Argentína)

Április - Marrakesh (Marokkó)

Május - Hungaroring (Magyarország)

Május 16. - Nordschleife (Németország)

Június - Moscow Raceway (Oroszország)

Június - Paul Ricard (Franciaország)

Június - Szlovákiaring (Szlovákia)

Július - Portó (Portugália) vagy Salzburgring (Ausztria)

Szeptember - Suzuka (Japán)

??? - Sanghaj (Kína)

??? - ??? (Kína)

November - ??? (???)

Ennél pontosabb naptárra legkorábban október 30-a után lehet számítani, hiszen akkor tartják az FIA Túraautó Bizottságának következő ülését. A WTCC naptárát jelentősen befolyásolja majd a Forma-1-es hétvégék időpontja is.

Hozzászólások