WTCR - Búcsú a régi Grantától
Búcsú a régi Grantától

Búcsú a régi Grantától

LantiLanti
2014/03/02 08:56

Lada_teszt_thompson

Az elmúlt hét végén a Lada végleg búcsút vett a 2013-as Granta kasztnitól, az orosz csapat utoljára tesztelt a régi géppel a magny-cours-i pályán. Akárcsak korábban, ezúttal is egy átmeneti autóval dolgoztak, azaz a 2014-es motort próbálgatták a TC2-es kasztniban.

A téli felkészülés során először a csapat orosz pilótája, Mikhail Kozlovskiy autóba ült a két nap során, ám a kedvezőtlen időjárás ismét megnehezítette a Lada dolgát.

"Borzasztó volt az időjárás, és kihívást jelentő állapotok uralkodtak a pályán, úgyhogy nem tudtuk érdemben összehasonlítani a mostani teljesítményünket a korábbiakkal. Elsősorban a motorhangolás finomításán és a sebességváltón dolgoztunk" - mondta Kozlovskiy a WTCC Blognak.

"Két napot töltöttünk Magny-Cours-ban, a tesztelési idő pedig egyformán oszlott meg köztem és James (Thompson) között. Ez volt az utolsó tesztünk a régi autóval, úgyhogy örülök, hogy elbúcsúzhattam tőle."

Lada_teszt_6

Bár szinte folyamatosan esett Franciaországban, Thompson is hasznosnak találta a tesztet.

"A motor mapping terén nagyon fontos munkát végeztünk, illetve ismét belehajtottunk jó pár kilométert az új motorba, ami szintén nagy előny. Szeretnénk jó formában tudni a motort, mielőtt elkészül az új autó" - mondta JT a WTCC Blognak.

A TC2-es Grantától tehát érzékeny búcsút vett a csapat, hiszen legközelebb már a vadonatúj autóval hajtanak pályára. A shakedown időpontja még nem biztos, de már körvonalazódik, a helyszín pedig minden bizonnyal Magny-Cours lesz.

"Valamikor március 10-e környékén kerülhet sor a shakedown-ra. Már nagyon közel járunk ahhoz, hogy elkészüljön a TC1-es Granta, ám egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy piros lesz" - mondta a WTCC Blognak Max Maximenko, a Lada Sport Lukoil csapatmenedzsere.

A bejárató edzésénél is fontosabb kihívás vár a csapatra március végén, amikor az új Granta a közvetlen riválisokkal is összeméri magát, hiszen az oroszok is ott lesznek a március végi valenciai kollektív teszten.

"Egy gyors shakedown-t tartunk majd, aztán irány Valencia, ahol március 19-21 között a Hondával és a Citroënnel tesztelünk. Fontos, hogy képet kapjunk a jelenlegi helyzetünkről, és arról, mennyi munka vár még ránk"  - zárta Thompson.

A most elbúcsúztatott régi Granta 2012-ben négy hónap alatt készült el, és a Hungaroringen mutatkozott be. Tavaly futotta első teljes évét a WTCC-ben, amely során egy időmérős hatodik és egy futamon elért ötödik hely volt a legjobb eredménye.

Fotó: Lada Sport Lukoil (korábbi tesztképek)

Hozzászólások