WTCR - Borkovic segítséget kér
Borkovic segítséget kér
Fotó: WTCC Blog

Borkovic segítséget kér

LantiLanti
2014/05/19 14:31

Déli szomszédainkat mindig is összetartó nemzetként ismertük, főleg ha baj van. Márpedig most van, az elmúlt hetek esős időjárása miatt a balkáni országokon, és különösen Szerbián csattan az ostor. Dusan Borkovic az ország egyik ismert sportolójaként megpróbál segíteni a bajba jutottakon.

A 29 éves szerb sportoló a Twitteren kezdte el terjeszteni a segélykérő felhívást, akciójához pedig többek között csatlakozott Tiago Monteiro, Tom Coronel, Hugo Valente, a TouringCarTimes és most a WTCC Blog is.

A hírek szerint az elmúlt 120 év legsúlyosabb árvízhelyzete állt elő Szerbiában, Boszniában és Horvátországban. A földcsuszamlások miatt a korábbi délszláv háború során elhelyezett taposóaknák ismét a felszínre kerülnek, az áradás pedig már Szeriba legnagyobb erőművét is veszélyezteti. Ezrek kényszerültek elhagyni otthonukat, az halálos áldozatok száma pedig már meghaladja a negyvenet, és folyamatosan nő.

Borkovic 207 centiméteres testmagasságát lassan megközelítő európai ismertségét próbálja kihasználni, hogy felhívja az emberek figyelmét a délszláv helyzetre, és segítséget kérjen a bajba jutottaknak. A szerb kormány a lenti képeken látható módokon várja a felajánlók segítségét.

Szerbia_1

Szerbia_2

Hozzászólások