WTCR - Borkovic-ot megbüntették, másért
Borkovic-ot megbüntették, másért

Borkovic-ot megbüntették, másért

LantiLanti
2014/04/14 16:06

Borkovic_r1_marr

A második futamon történt rajtbaleset mellet Dusan Borkovic és Tiago Monteiro ütközése keltett némi még egyet nem értést a szurkolókban a hétvégi versenyek után. A szerb pilóta az első versenyen láthatóan gyorsabb volt, mint hondás ellenfele, egy alkalommal meg is előzte őt, ám Monteiro a sikánt levágva visszaszerezte az ötödik helyet.

Két körrel később a portugál némi helyet hagyott maga mellett az utolsó kanyar féktávján, Borkovic pedig megpróbált beszúrni oda, de meglökte Monteirot, majd elment mellette. Akárcsak Coronel és Bennani esetében, itt sem volt egyetértés a két fél között.

A felügyelők végül úgy döntöttek, Borkovic megúszhatja egy figyelmeztetéssel, mivel Monteiro tényleg levágta a sikánt az eset előtt, amiért áthajtásos büntetés járt volna neki. Érdekes logika.

A szerb pilóta azonban így sem maradt időbüntetés nélkül, a Campos Racing szerelői ugyanis elfelejtettek SD kártyát tenni az FIA belső kamerájába (ami vitatott esetek megítéléshez kell), ezért a felügyelők 10 másodpercet sóztak Borkovic-ra, aki ezzel visszacsúszott Monteiro mögé a hatodik helyre.

A második futamon a szerb srác jól rajtolt, de a baleset miatt nagyot kellett korrigálnia, így többen is elmentek mellette. Nem sokkal később aztán olaj került a fékekre, ami ki is gyulladt, így Borkovic kénytelen volt kiállni.

Monteiro_r1_marr

A TouringCarTimes Tiago Monteirot is megkérdezte az esetről, aki megismételte a közvetítés során elmondottakat.

"Teljesen fölösleges volt meglöknie, rengeteg más helyen is meg tudott volna előzni. Arra pedig ne számítson, hogy simán el fogom engedni, az a dolgom, hogy védjem a helyem. Beszélni fogok vele a dologról, és megmondom neki, hogy egy van a rovásán, és jobb, ha ezt megjegyzi a jövőre nézve" - mondta a portugál.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások