WTCR - Borkovic kihagyja Makaót
Borkovic kihagyja Makaót
Fotó: WTCC Media

Borkovic kihagyja Makaót

LantiLanti
2014/11/04 12:00

Kézsérülése miatt kénytelen kihagyni a WTCC makaói idényzáróját Dusan Borkovic; a szerb pilóta keze még a pekingi hétvége során kapott egy komolyabb ütést, és mivel ugyanez a kéz már korábban is szenvedett el súlyos károsodásokat, az állapota jelentősen romlott az azóta eltelt idő során.

Borkovic az első pekingi futamon sérült meg, amikor az autójában tönkrement a kormányszervó szivattyúja, a NIS Petrol by Campos Racing pilótája pedig éppen azon gépészkedett, hogy megússzon egy súlyos ütközést.

A szerb versenyző jobb keze már fiatalabb korában is kapott hideget-meleget, a pilóta kilenc és 13 évesen is komoly töréseket szenvedett el, egy alkalommal pedig az amputálás veszélye is felmerült. Nem csoda tehát, ha Borkovic inkább az óvatosságra szavazott, és nem utazik a kaszinóvárosba.

BORKOVIC_serult_1 BORKOVIC_serult_2

"Sajnos nem volt elegendő idő megfelelően kezelni a sérülést, és Japánban sokat romlott az állapotom. Már Pekingben is fájt a kezem, de egy hétre rá Sanghajba kellett utaznom, majd nem sokkal később következett a japán verseny, így nem volt lehetőségem alapos orvosi ellátást kapni. Mostanra rettenetesen feldagadt és nagyon fáj, így nem szeretnék megkockáztatni egy még súlyosabb sérülést. A csapatommal és az orvosokkal konzultálva úgy döntöttem, nem indulok az utcai versenyen" - fogalmazott Borkovic.

A sérülés súlyosságának ismeretében még nagyon kalapemelést érdemel a szerb, aki ezek szerint nem kis fájdalmak közepette lett második Suzukában. Azért is szomorú hír számára, hogy ki kell hagynia Makaót, mert kiváló hegyi versenyzőként a legutóbbi utcai versenyen, Marrakeshben remekül ment, és az ázsiai pályán is jó eredményre számított.

Időközben már elkezdődött a sérülés kezelése, Borkovic pedig gyors felépülésben bízik, hiszen minél hamarabb szeretn nekilátni a felkészülésnek a 2015-ös szezonra.

Hozzászólások