WTCR - Borkovic jövőre a WTCC-ben
Borkovic jövőre a WTCC-ben

Borkovic jövőre a WTCC-ben

LantiLanti
2013/11/20 16:12

Borkovic_seat_etcc

Bár sokan kételkedtek a TC2 kategória (a jelenlegi autóknak fenntartott géposztály) életképességében, szépen lassan azért szállingóznak az érdeklődők. Az Engstler Motorsport korábban a WTCC Blog megkeresésére megerősítette, két BMW 320TC-vel akarnak indulni a B-osztályban, most pedig egy korábbi ETCC-s pilóta jelentette be érkezését.

A szerb Dusan Borkovic idén a Túraautó Európa-bajnokságon szerepelt a NIS Petrol csapat színeiben, az S2000-es géposztályban harmadik lett, és megnyerte az első salzburgi futamot. Az év első három hétvégéjén egy benzines 2.0 literes SEAT León TFSI-vel indult, majd az utolsó két fordulóra átült egy Chevrolet Cruze LT-be.

Jövőre visszatér a spanyol márkához, hiszen a WTCC-ben egy 1.6 turbós SEAT-ot vezet majd, amit ezúttal is a szerb NIS Petrol készít fel számára.

"Nem volt egyszerű meghozni a döntést, de örülök, hogy sikerült összehoznom a csapatommal. Hatalmas eredmény számomra, hogy jövőre egy világbajnokságon szerepelhetek, olyan világklasszisok mellett, mint például Sebastien Loeb. A 2014-es év a pályák tanulásáról fog szólni, és már 2015-re dolgozunk majd. Igyekszem jól szerepelni, de bármi is történjen, nagyon boldog leszek" - mondta Borkovic, aki a WTCC történetének első szerb indulója lesz.

A 30 éves pilóta 2012-ben a hegyi versenyzők Európa-bajnokságán villantott először, amikor megnyerte az egyes kategóriát egy Mitsubishi Lancer Evo 9-cel.

A NIS Petrol a Campos Racing szakmai támogatásával indul jövőre a WTCC-ben, amely csapat idén három SEAT Leónt versenyeztetett a világbajnokságon.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások