WTCR - Borkovic: Azconáék nekem jöttek, csak megvédtem magam
Borkovic: Azconáék nekem jöttek, csak megvédtem magam
Fotó: tcr-series.com

Borkovic: Azconáék nekem jöttek, csak megvédtem magam

LantiLanti
2018/09/24 13:46

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, balhéval és egy termetes jobb egyenessel ért véget a monzai második TCR Európa-kupa futam. Dusan Borkovic adta a fülest, a fogadó oldalon pedig a listavezető Mikel Azcona egyik rokona, állítólag a nagybátyja állt.

Az esetről videó felvétel készült, a felügyelők pedig kizárták Borkovicot a teljes fordulóból, azaz elvették tőle az első versenyen megszerzett 10 pontot. Ezen felül az ügyet a bajnokság felügyelőszervezete, a portugál szövetség felé is jelezték.

Az eset után közvetlenül egyik fél sem nyilatkozott, kicsivel később viszont Borkovic média-csapat sajtóközleményben reagált a történtekre.

Állításuk szerint nem a szerb kezdeményezte a balhét, hanem Azcona, aki "verbális eszközökkel támadta Dusant", illetve valaki a spanyol csapata részéről, aki szerintük fizikálisan is bántotta a Target csapat pilótáját. A közlemény szerint az olasz rendőrség is megvizsgálta az esetet, kihallgatta a résztvevőket illetve a szemtanúkat, és megállapította, nem Borkovic kezdte a verekedést.

"A verseny után átmentem Lessennes-hez, és megtárgyaltuk a pályán mutatott viselkedését, de az egész csendesen ért véget. Aztán kijöttem a boxomból, ami Azconáéké mellett van, és ő verbálisan nekem esett. Számon kérte rajtam, hogy nekimentem, miután defektet kaptam. Elkezdtem magyarázni neki, hogy irányíthatatlan volt az autóm, de ekkor valaki a csapatából szavakkal és tettlegesen is rám támadott. Nem maradt más, meg kellett védenem magam. Sajnos a felvételen csak ez látszik" - magyarázta Borkovic.
"Sokan szemtanúi voltak az esetnek, és látták mi történt. Miután szétválasztottak minket, én elmentem onnan, de valaki más az ő csapatukból tovább szidalmazta a várandós feleségem, sőt, meg is lökte. Szerencsére nem eset baja. Érthetetlen, hogy miért tőlem vették el a pontokat."

Borkovic hátránya ezzel 30 pontra nőtt a bajnokságban a spanyollal szemben, és 11 pont a lemaradása a második Jean-Karl Vernay mögött. Az idényzárót október 20-21 között rendezik Barcelonában.

Hozzászólások