WTCR - Boardman: minden jót a többieknek
Boardman: minden jót a többieknek

Boardman: minden jót a többieknek

LantiLanti
2014/04/10 18:28

Boardman_jpn_str_seat

Eddig is sejtettük, hogy ez a helyzet, most viszont hivatalosan is megerősítették, hogy Tom Boardman és a Special Tuning Racing kihagyja a 2014-es WTCC szezont, mivel nem sikerült versenyképes autót szerezniük.

A 30 éves brit pilóta 2009-ben, 2012-ben és 2013-ban is teljes évet futott a világbajnokságon, bár tavaly négy fordulót is ki kellett hagynia, mivel egy-két baleset miatt gondok voltak a SEAT Leónnal.

Boardman végül 22. lett az összetettben, ám a szezon végén folyamatos fejlődést mutatott, ami biztató volt 2014-re nézve. Az autóhiány azonban velük is kitolt, TC1-es gépet nem sikerült szerezniük, tavalyi verdával pedig nem akartak a mezőny közepében menni.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy 2014-ben nem versenyezhetek a WTCC-ben. A tavalyi év végén egész jó formába kerültünk, a télen pedig keményen dolgoztunk azon, hogy sikerüljön TC1-es autót szerezni, de ez végül nem jött össze" - mondta Boardman.

"Viszont ezúton is szeretnék minden jót kívánni a WTCC összes idei résztvevőjének, és remélem, sikeres év lesz a idei."

A brit pilóta és csapata most versenyzési lehetőséget keres 2014-re, illetve már készülnek a jövő évi visszatérésre is, és szeretnének már a szezon során tesztelni a leendő új WTCC-s versenyautóval.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások