WTCR - Boardman kihagy két fordulót
Boardman kihagy két fordulót

Boardman kihagy két fordulót

LantiLanti
2013/05/16 17:53

Boardman_marrakesh_torott

Nehéz döntésre szánta el magát a brit Special Tuning Racing, a csapat kihagyja a követkő két WTCC fordulót, hogy felkészülhessen a tengerentúli versenyekre. Tom Boardman azóta szenvedett a fekete SEAT Leónnal, hogy Marrakeshben egy fékhiba után csúnyán összetörte az autót a bemelegítő edzésen.

Marokkót követően az STR Nagy-Britanniában helyrehozta a kasztnit, a motort azonban csak a Szlovákiaringen építették be. Ami aztán az első szabadedzésen tönkrement, és ezzel elszállt az egész hétvége. Boardmanék a Hungaroringen is csak szenvedtek az autóval, ezért most úgy döntöttek, inkább visszautaznak a Fortonban található bázisra, és az utolsó csavarig átnézik a Leónt.

"Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de mögöttünk lévő bosszantóan problémás hétvégék során versenykörülmények között nem sikerült helyrehozni a kocsit, és ezt láttuk a legjobb választásnak, hogy sikerüljön minden hibát kiküszöbölni, és visszatérni oda, ahol a szezon elején jártunk. Minden eszközünk megvan, hogy megjavítsuk az autót, és erre a legjobb hely a főhadiszállásunk lesz" - mondta John Boardman, az STR csapatfőnöke.

A tervek szerint Boardman az utolsó európai versenyen, Portóban már rajthoz állhat, azt követően pedig konténerbe kerülnek az autók, és megkezdik világ körüli útjukat.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások