WTCR - Boardman egyedül

Boardman egyedül

LantiLanti
2012/10/26 18:48

Az idei év során először egy autóra fogyatkozik a WTCC egyik újonc csapata, a Special Tuning Racing. A brit istállónál Sanghajban csak Tom Boardman indul, mivel nem sikerült pilótát találni a másik SEAT Leónba. Az STR kettes számú autóját a szezon jelentős részében Darryl O'Young vezette, ám ő a Bamboo Engineeringhez igazolt. Suzukában René Münnich a GT1-es világbajnok Münnich Motorsport tulajdonosa ült a citromsárga Leónban, ám ő csak egy futamra szerződött, azzal a céllal, hogy felmérje a WTCC-t, ahol jövőre csapatot szeretne indítani.

"Jó volt együtt dolgozni Rénevel Japában, ám azt mindig is tudtuk, hogy ez az együttműködés egy versenyre szól, mivel elsősorban a bajnokságra volt kíváncsi. Több pilótával is tárgyaltuk a hátralévő fordulókról, de Kínára sajnos nem sikerült megállapodnunk senkivel. Elég bosszantó, hiszen az autó és minden más eszköz már Sanghajban van. Ez tovább nehezíti az istálló állandó pilótájának, Tom Boardmannak a helyzetét, hiszen nem számolhat a második autótól érkező adatokkal."

"Ennek ellenére szeretnénk jó eredményeket elérni Kínában, a tárgyalások pedig tovább folynak a háttérben Makaó kapcsán. Szeretnénk két pilótával és sikerekkel zárni a szezont" - nyilatkozta Gary Robertshaw, az STR csapatfőnöke.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások