WTCR - Biztonságban az orosz futam
Biztonságban az orosz futam
Fotó: WTCC Media

Biztonságban az orosz futam

LantiLanti
2014/05/14 16:21

Az egyre elmérgesedő orosz-ukrán konfliktus sajnos a sportrendezvényekre is hatással van, és az motorsport sem kivétel ez alól. A Német Túraautó Bajnokság (DTM) július 13-án utazna a Moscow Raceway-re, ám a futammal kapcsolatban sok a bizonytalanság, és egyre többet hallani arról, hogy végül egy beugró pályára viszik a versenyt.

A Forma-1-es Orosz Nagydíjra csak októberben kerül sor Szocsiban, de már megindultak a találgatások az esetleges B-terv kapcsán, ha netán úgy alakulnak a dolgok a szemben álló felek között.

A június 8-án esedékes moszkvai WTCC futam helyzete viszont stabil, ezt erősítette meg Jean Todt, az FIA elnöke a Motorsport-Total-nak.

"Moszkva továbbra is szerepel az idei naptárban, és jelenleg nem látunk okot arra, hogy ezt felülvizsgáljuk" - fogalmazott a Nemzetközi Szövetség első embere.

A WTCC számára több szempontból is kifejezett fontos az oroszországi forduló. Az óriási piac mellett számottevő tényező a Lada jelenléte a mezőnyben. Az orosz márka hivatalos gyártóként nevezett a világbajnokságra, ezért valamivel több mint 300 ezer eurót csengetett ki, és nagyon csalódott lenne, ha elmaradna a hazai verseny.

Arról nem is beszélve, hogy az év eleji problémák miatt nyilván nem rózsás a hangulat az orosz gyártó vezetésében (már ami a WTCC-s programot illeti), így a márka hosszabb távú szerepvállalását is negatívan érinthetné a moszkvai verseny törlése.

Hozzászólások