WTCR - Bennanit kitüntették
Bennanit kitüntették

Bennanit kitüntették

LantiLanti
2013/08/23 14:52

Bennani_kituntetes

A marokkói uralkodó, őfelsége VI. Mohammed király ötvenedik születésnapját számos rendezvény, köztük a Wissam nevű állami elismerések adományozása is kíséri. Hogy mindez hogyan kapcsolódik a túraautózáshoz? Nos, ezúttal a WTCC-ből jól ismert Mehdi Bennani is a kitüntetettek között volt.

A ceremóniának a Rabat-i Királyi Palota adott otthont, ahol az uralkodó mellett fiai, Moulay el Hassan koronaherceg, valamint Moulay Rachid és Moulay Ismail herceg is jelen volt. A kitüntetést kiemelkedő teljesítményt nyújtó marokkói írók, színészek, rendezők művészek, zenészek és sportolók kaphatják meg. Ez utóbbiakat Bennani mellett a Mount Everest-et első marokkóiként meghódító M. Nasser Abdeljalil, valamint a Paralimpián aranyérmet szerző  Amine Chentouf és Najat El Garaa képviselte.

„Rendkívül izgatott vagyok. Ez a legmagasabb kitüntetés, amelyet egy marokkói polgár megkaphat. Az pedig, hogy az uralkodó személyesen adta át, a legnagyobb megtiszteltetés, és olyan élmény, amelyre egész életemben örömmel fogok visszaemlékezni. Ráadásul még motiváltabbá tesz abban, hogy a következő években is elszántan küzdjek a WTCC bajnoki címéért” – nyilatkozott a boldog Bennani

Bennani_verseny

A következő, sonomai futamra még bő két hetet kell várnunk, így Bennaninak a soron következő hazai autósport-eseményt sem kell kihagynia: néhány riválisával egyetemben részt vesz a hétvégi első El Jadida-i Nemzetközi Nagydíjon. A rendezvényt a Marokkói Királyi Autósport Szövetség szervezi és a Földközi tenger partján fekvő El Jadida kikötőváros utcai pályáján bonyolítják le.

Bennani mellett Yvan Muller, Rob Huff, Tom Coronel, Stefano D’Aste és a WTCC biztonsági autójának állandó sofőrje, Bruno Correia is tiszteletét teszi. Mindannyian a Midget kategória három versenyén gurulnak pályára, az első futamot augusztus 24-én, szombaton, a másodikat és harmadikat 25-én, vasárnap rendezik.

A rendezvény célja – természetesen a résztvevő pilóták és az érdeklődők szórakoztatása mellett - a marokkói kormány és a FIA közlekedésbiztonsági kampányának támogatása.

Fotó: WTCC Media

Írta: Major Zoltán

Hozzászólások