WTCR - Bennani is tesztelt
Bennani is tesztelt

Bennani is tesztelt

LantiLanti
2013/03/05 12:00

Proteam_teszt

Bő két héttel a WTCC monzai szezonnyitója előtt a BMW-s csapatoknak is megjött a kedve a teszteléshez. Az Engstler Motorsport jelenleg is köröz a Szlovákiaringen, az olasz Proteam istálló pedig nemrég zárt le egy kétnapos menetet, amelyre Olaszországban, Magionében került sor. A tavalyi makaói szezonzáró óta ez volt az első alkalom, hogy az istálló pilótája, Mehdi Bennani autóba ülhetett.

"Nagyon szerencsések voltunk az időjárással, két csodálatos napot tölthettünk a pályán, és komoly munkát végeztünk az autóval. Mehdi körülbelül 400 kilométert tett meg mindenféle műszaki hiba nélkül. Új lengéscsillapítókat teszteltünk, és ennek az lett az eredménye, hogy megdöntöttük az eddigi pályacsúcsunkat itt Magionében" - nyilatkozta Valmiro Presenzini csapatfőnök az 'fiawtcc.com' oldalnak.

Bennani tavaly jelentős javulást mutatott korábbi eredményeihez képest, és élete legjobb szezonját teljesítette a WTCC-ben. Különösen a szezon közepén volt elemében, amikor a hungaroringi második futamon megszerezte élete első dobogós helyezését.

"Makaó óta nem mentem versenyautóval, úgyhogy jó érzés volt végre egy komoly gép kormánya mögé ülni. Sokat dolgoztunk a futómű beállításain, és elégedett vagyok az elvégzett munkával. Úgy érzem, jó úton haladunk, hogy javítsunk az autó teljesítményén" - fogalmazott a marokkói.

Az olasz istállónál jelen állás szerint Mehdi Bennani lesz az egyetlen versenyző idén, bár korábban hallottunk olyan híreket, hogy szeretnének egy második BMW-t is indítani.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások