WTCR - Bemutatón a hondások
Bemutatón a hondások

Bemutatón a hondások

LantiLanti
2013/02/09 14:33

Honda_konferencia_13

A hagyományoknak megfelelően nagyszabású bemutató keretében hozta nyilvánosságra teljes 2013-as motorsport programját a Honda. A rendezvényre Tokióban került sor, ahova a japán márka két és négy keréken versenyző sztárjai egyaránt eljöttek. A Honda két zászlóshajója idén a WTCC-ben szereplő Civic és a MotoGP-ben induló RC213V lesz, ám szokás szerint rengeteg más bajnokságban is szerepet vállalnak (Moto2, Moto3, Motokrossz, Superbike, Triál, Dakar, Indycar, SuperGT, Formula-Nippon, ALMS).

A bemutató részeként a WTCC-s csapat két pilótáját, Gabriele Tarquinit és Tiago Monteirot is a színpadra szólították, ahol közös képek készültek a túraautós és a motogp-s technikával, illetve a Repsol Honda Team két versenyzőjével, Dani Pedrosával és Marc Márquezzel. A gyár hivatalos közleménye a Zengő Motorsportot is megemlíti, kiemelve, hogy magyar istállóról van szó, és hogy a Honda háttértámogatásával indulnak.

A korábbi bejelentés szerint a Honda WTCC-s csapata jövő héten folytatja tesztprogramját az Alcaniz mellett található Motorland Aragonon. Itt már a komplett 2013-as Civic is bemutatkozik, azaz mérföldkő lesz a gyári program életében.

Honda_konferencia_13_2

Fotó: Honda

Hozzászólások