WTCR - Bejelentették az első Peugeot-pilótát a WTCR-ben
Bejelentették az első Peugeot-pilótát a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Bejelentették az első Peugeot-pilótát a WTCR-ben

LantiLanti
2018/03/13 16:40

Most sem fogjátok hanyatt dobni magatokat, hiszen erre a hírre is régóta vártunk már, ma azonban hivatalos lett: a Peugeot 308 TCR-re váltó DG Sport Compétition egyik pilótája Aurélien Comte lesz a Túraautó Világkupában.

A 29 éves francia versenyző kiválóan ismeri majd az oroszlános márka friss TCR gépét, hiszen ő volt a Peugeot hivatalos tesztpilótája a fejlesztési fázisban.

Comte meglehetősen későn, csak 21 évesen kezdett el komolyabban versenyezni, és harmadik szezonjában harmadik lett a francia SEAT León kupában. 2013-ban a magyar közönség is megismerhette a nevét, hiszen Nagy Norbi és Ficza Feri egyik legnagyobb ellenfele volt az ETCC-ben, az SMT géposztályban, ahol két győzelemmel végül a második helyen zárt. Innen visszatért Franciaországba, a következő szezonban megnyerte a Peugeot RCZ-kupát, majd 2015-ben megvédte címét. Tavalyelőtt mutatkozott be a TCR Beneluxban a Peugeot Belgium-Luxemburg színeiben, és szerzett is két dobogót, majd tavaly már egész évet teljesített a DG Sportnál, és három győzelemmel az összetett negyedik helyén végzett.

"Részt vettem a Peugeot 308 Racing Cup és a 308 TCR fejlesztésében is, és megerősíthetem, nagyon komoly előrelépés történt minden területen, ezért biztos vagyok benne, hogy a 308 TCR minden ellenfele dolgát megnehezíti majd a pályán. Sosem hagytam a ki a WTCC futamok közvetítését, most pedig azok ellen a srácok ellen léphetek pályára, akik elültették bennem a bogarat, és akik eddig elérhetetlenek voltak. Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül magas lesz a színvonal, nekem pedig meg kell tanulnom a pályákat, de ez nem ijeszt meg. Ismerem a Peugeot 380 TCR-t, és számíthatok a csapat lelkesedésére, hatékonyságára valamint profi hozzáállására" - nyilatkozta Comte.

2018-2018 Valencia BoP Test---Peugeot 308_03

Comte szerződtetése mellett egy másik, sokkal meglepőbb hírt is közzé tett a DG Sport, leigazolták Eric Néve-et, aki a csapatmenedzseri feladatokat látja majd el. A svájci szakember a Chevrolet gyári WTCC-s alakulatának irányítójaként vált ismertté, az elmúlt években pedig a Túraautó Világbajnokság tanácsadójaként tevékenykedett.

"Az utóbbi időben nagy stratégiai döntések meghozatalában, és szabályrendszerek kidolgozásában vettem részt, de egész egyszerűen hiányzott a versenypálya. A DG Sport Compétitionnak köszönhetően kaptam egy lehetőséget, és szeretném a lehető legjobban támogatni őket. 2005-ben a Chevrolet volt a kis öcsi a WTCC-ben, csak küszködtünk a riválisaink ellen, és nem voltunk túl szervezettek. De ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy később három világbajnoki címet nyerjünk. Nem állíthatom, hogy a DG Sport Compétition ugyanezt az utat járja majd be, de ismerem Christian Jupsin és Alain Georges csapatának erényeit, és azt is tudom, az én tapasztalatom mit adhat nekik" - fogalmazott Néve.

A tavaly még Opellel versenyző DG Sport várhatóan két Peugeot-t indít majd, Comte csapattársát viszont később nevezik meg.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Frédéric Vervisch
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Nathanael Berthon
 Audi RS3 LMS WRT Jean-Karl Vernay
 Audi RS3 LMS WRT Gordon Shedden
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tom Coronel
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Yann Ehrlacher
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Yvan Muller
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Thed Björk
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Cupra TCR Campos Racing John Filippi
 Cupra TCR Campos Racing Pepe Oriola
 Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition Aurélien Comte
Hozzászólások