WTCR - Bejelentették a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokság új programját
Bejelentették a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokság új programját
Fotó: Hyundai Motorsport

Bejelentették a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokság új programját

LantiLanti
2020/07/17 15:38
Az idei éve a parádézásról és a felkészülésről szólt volna a formálódó elektromos túraautó bajnokság, a PURE ETCR számára, ám a vírushelyzet az ő számításaikat is keresztülhúzta. 2020 egészen más lesz, mint tervezték, de a legfontosabb hír, hogy lesz.

A bajnokság promótere, az Eurosport Events ma bejelentette az átalakított idei programot, melyben három promóciós esemény, és egy teljes forduló szerepel. Mivel a karantén miatt a gyártók fejlesztési programja is megcsúszott, logisztikai szempontból az volt a logikus döntés, hogy idén csak Európában utazzon a reklámvonat.

Az első bemutató eseményre Dánia fővárosában kerül majd sor, a Copenhagen Historic Grand Prix keretében láthatja majd a közönség először mozgásban az ETCR autókat. A város célja 2025-ig elérni a karbonsemlegességet, úgyhogy kézenfekvő a helyszín. 

Egy héttel később már a brit közönség csodálhatja meg az elektromos túraautókat, a második bemutatóeseményre a Goodwood Motor Circuit-et kerül sor, az összevont Speed Week keretében. 

Más bajnokságok által is használt pályán először november elején láthatjuk majd az ETCR gépeket, amikor a WTCR hétvége keretén belül tartanak bemutatót, hogy aztán a Túraautó Világkupa utolsó állomásán, az Adria International Raceway-en bemutatkozzon az a speciális, ralikrossz-ra emlékeztető lebonyolítás, amely a 2021-ben induló bajnokság alapja lesz.

"Örülünk, hogy végre bejelenthettük az ETCR promóciós szezonjának új naptárát. Mindez rettentően sok kemény munka eredménye, melyben az Eurosport Events, a WSC és a bajnokság tulajdonosai vettek részt. Szeretnék köszönetet mondani minden szerepvállalónak a lelkesedéséért és a pozitív gondolkodásáért ezekben a példa nélküli időkben. Most, hogy megvan a naptár, végre az első számú célra összpontosíthatunk, hogy megmutassuk a szurkolóknak minden idők legerősebb túraautóit, és bebizonyítsunk, hogy az elektromos autók dögösek és gyorsak" - fogalmazott Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.

A 2020-as PURE ETCR promóciós szezon időpontjai:

Október 9-11 - Koppenhága (Historic Grand Prix) *
Október 16-18 - Goodwood (Speed Week) *
Okt. 31-Nov. 1 - Motorland Aragon (WTCR) *
November 14-15 - Adria Raceway (WTCR) **

* - bemutató körök
** - battle format lebonyolítás

Hozzászólások