WTCR - Bejelentették a Peugeot másik WTCR-pilótáját
Bejelentették a Peugeot másik WTCR-pilótáját
Fotó: Mato Homola

Bejelentették a Peugeot másik WTCR-pilótáját

LantiLanti
2018/03/15 11:30

A Peugeot tesztpilótájaként dolgozó Aurélien Comte után második világkupás versenyzőjét is bejelentett a DG Sport Compétition, a szlovák Mato Homola vezeti majd idén az egyik Peugeot 308 TCR-t.

A 23 éves pozsonyi srác 2012 óta állandó résztvevője a nemzetközi túraautós körforgásnak, kétszer is második lett az ETCC-ben (2013, 2014), 2015-ben pedig a Campos színeiben egy Chevrolet Cruze-t vezethetett a szlovákiaringi WTCC hétvégén. A vendégszereplés nem is sikerült rosszul, 11. lett az időmérőn, az első futamon pedig 13.-ként intették le.

Az elmúlt két évet a TCR International-ben töltötte, 2016-ban a B3 Racing színeiben ötödik, tavaly pedig a DG Sport Opel Astrájával 12. lett a bajnokságban. Ez idő alatt egy futamot nyert meg és négyszer állt a dobogón.

Idén is marad a Christan Jupsin vezette belga csapatnál, amely azonban márkát vált, az Opel helyett két új Peugeot 308 TCR-t indít a WTCR Túraautó Világkupában.

"Hihetetlen, hogy sikerült ekkorát fejlődnünk. Talán még fel sem fogtam teljesen, hogy idén ünneplem motorsportos pályafutásom kezdetének tizedik évfordulóját, és mostanra eljutottam a top ligába. 10 évvel ezelőtt csak 13 voltam, akkor kezdem el gokartozni a szlovák bajnokságban. Eltelt tíz év, és valóra vált az álom. A WTCR ma a túraautózás abszolút csúcsa, amely a világ minden pontjára eljut. A mezőny létszámát 26 főben limitálták, és mégis jutott hely egy olyan kis ország versenyzőjének, mint Szlovákia. Sosem sikerült volna ez a családom, a szponzoraim és nagyszerű szurkolóim nélkül, akik mindig mellettem álltak" - mondta Homola.

Homola múlt héten Franciaországban már tesztelte is a 308 TCR-t, amely a Civic mellett a mezőny másik vadonatúj versenygépe.

"Volt lehetőségem kipróbálni az új Peugeot-t, és az élmény felülmúlta a várakozásaimat. Nem csak nagyszerűen irányítható, de erős is; egy pici hátrányt sem szenved amiatt, hogy kettő helyett csak 1.6 literes a motorja. A BoP táblázatot még nem határozták meg, úgyhogy egyelőre nehéz lenne megmondani, hol leszünk a többiekhez képest, de hiszem, hogy ebben a csomagban benne vagy a győzelem lehetősége."

A DG Sport Compétition alapítója igazi versenyzőtípusnak nevezte a szlovák pilótát.

"Örülök, hogy megújítottuk az együttműködésünket, és hálás vagyok, hogy ismét nekünk szavazott bizalmat. A csapat tavaly már megtapasztalhatta Mato profi hozzáállását és lelkesedését. Egy igazi harcos, győztes, és versenyző típus. Neki csak egy dolog számít, a győzelem" - fogalmazott Christian Jupsin.

A WTCR Túraautó Világkupa április 7-8-án rajtol Marrakeshben, és az említett 26 állandó helyből még csak hatot nem jelentettek be hivatalosan.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Frédéric Vervisch
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Nathanael Berthon
 Audi RS3 LMS WRT Jean-Karl Vernay
 Audi RS3 LMS WRT Gordon Shedden
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tiago Monteiro
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing Tom Coronel
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Esteban Guerrieri
 Honda Civic Type-R Münnich Motorsport Yann Ehrlacher
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Yvan Muller
 Hyundai i30N TCR Yvan Muller Racing Thed Björk
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Alfa Romeo Giulietta TCR ??? ???
 Cupra TCR Campos Racing John Filippi
 Cupra TCR Campos Racing Pepe Oriola
 Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition Aurélien Comte
 Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition Mato Homola
Hozzászólások