WTCR - Basseng: hosszú távra tervezünk
Basseng: hosszú távra tervezünk

Basseng: hosszú távra tervezünk

LantiLanti
2013/05/15 20:14

Basseng_huff_seat

Minden eddigi várakozást sikerült felülmúlnia az újonc All-Inkl.com Münnich Motorsport csapatnak, amely negyedik WTCC fordulóján megszerezte első győzelmét a címvédő Rob Huffnak köszönhetően. A hungaroringi futamot követően Marc Bassenggel, az istálló egyik pilótájával beszélgettünk, aki nem mellesleg az All-Inkl.com csapatmenedzsere is egyben.

Basseng jól kezdte a szezont, kifejezetten meggyőző volt az esős monzai idénynyitón, azóta viszont visszaesett a teljesítménye, és az elmúlt két versenyen már a pontszerző helyek is távol kerültek tőle.

"A Szlovákiaringen kezdődött a dolog, már ott éreztem, hogy nem sikerült megtalálni a helyes beállításokat. Ez a Hungaroringen is folytatódott. Az első futamon sem volt tökéletes a kocsi, ezért változtattunk valamit, de csak még rosszabb lett. Úgy gondolom ebből is látszik, hogy nem felejtettem el vezetni, csak küzdünk az autó beállításával" - mondta Basseng a WorldTouringCars-nak.

"Nagyon szűk az a tartomány, amiben jól működik a SEAT, és ha azt nem sikerül eltalálni, akkor nincs esélyed."

"Természetesen én sem megyek mindig jól, de meg is mondtam a szezon elején a csapatnak, hogy biztosan lesz egy-két hétvége, amikor valamilyen okból nem találom majd a fonalat. Realista vagyok magammal szemben."

Huff_hun_csapat

Ám amíg Basseng és a csapatfőnök, René Münnich még csak keresi az összhangot a SEAT-tal, addig Rob Huff már a tavalyi GT világbajnok alakulat első WTCC-s győzelmét is megszerezte.

"Rob Huff hungaroringi győzelme számomra azt mutatja, hogy a csapat nagyon gyorsan alkalmazkodott a WTCC-hez, és jó munkát végez. Viszont van még hova fejlődni, hiszen amíg az egyik autónk a dobogóért küzd, addig a másik kettő mostanában inkább a mezőny végén kullog."

"Újonc csapatként nem számítottunk arra, hogy ilyen hamar megszerezzük az első győzelmet. Huff sikere megkönnyíti a csapat életét, hiszen már most elértük a rövid távú céljainkat. Hosszabb távon szeretnék az első háromba kerülni a csapatbajnokságban, és jó lenne, ha Huff minél előrébb végezne az egyéniben. Most a harmadik helyen áll, amit óriási dolog lenne megtartani" - folytatta Basseng.

A folytatás azonban nem lesz könnyű, hiszen a Salzburgring következik, amely gyors kanyarjaival és durva aszfaltjával falja a gumikat. Tavaly még a gyári Chevrolet-k is kettesével kapták a defekteket, a német csapat pedig korábbi tapasztalatok nélkül kell helytálljon a hétvégén.

"A pálya egyáltalán nem kedvez a SEAT-nak. Nagyon jól be kell lőni az autót, és rendkívül pontosan kell vezetni Salzburgban."

Az All-Inkl.com a sikerektől és a nehézségektől függetlenül hosszú távra tervez a Túraautó Világbajnoksággal.

"Hosszú távra rendezkedtünk be a WTCC-ben, René Münnichel már dolgozunk a következő szezonon. Először látnunk kell, hogy mi lesz a szabályokkal, aztán megnézzük, milyen autók közül lehet választani. Komoly terveink vannak, nem csak egy évre érkeztünk" - zárta Basseng.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások