WTCR - Barth: problémás, de jó volt

Barth: problémás, de jó volt

LantiLanti
2012/11/07 16:22

Fredy Barth álma valóra vált, közel egy év várakozás után visszatérhetett a WTCC-be, és nem is szerepelt rosszul a sanghaji versenyen. A SEAT Európa-kupa korábbi bronzérmese két teljes szezon után idén anyagi okokból volt kénytelen távol maradni a világbajnokság meccseitől, ám a SEAT Swiss és az AutoScout24 segítségével az utolsó két fordulóra beleülhet  Andrea Barlesi korábbi autójába. Sanghaj volt a bemelegítő, Barth ugyanis elsősorban Makaóra koncentrál, ahol tavaly hatalmasat esett az egyik edzésen, és végül nem tudott rajthoz állni.

"Problémásan indult a dolog, hiszen csak későn kaptam meg a vízumot, így lemaradtam a pályabejárásról. A nem hivatalos teszten kormányszervó gondokkal küzdöttünk, a gumik pedig nem voltak alkalmasak jó köridő teljesítésére. De legalább beiktattam egy kis nézelődést a 4.6 kilométeres sanghaji pályán" - kezdte a beszámolót Barth

"Az első edzésen aztán elektromos problémák miatt el sem tudtam indulni, így csak a másodikon sikerült rendesen mennem, és már jött is az időmérő. A Q1-ben az utolsó pillanatban sikerült befurakodnom a 11. helyre, ami komoly megkönnyebbülést, és nagy örömöt jelentett számomra. A Q2-re viszont sajnos nem maradt új gumink, használttal pedig a csak a 12. hely volt elérhető."

Barth tehát mindkét versenyen a 12. helyről indulhatott, azaz reális esélye volt a pontszerzésre. A dolgok végül máshogy alakultak, baleset, büntetés és még több műszaki hiba lett a történet vége.

"Az első versenyen jól sikerült a repülőrajtom, és el tudtam kerülni a baleseteket. A hetedik helyért nagyokat csatáztam az ellenfeleimmel, és néhányan elég keményen támadtak. A lökdösődésben elhajlott a kipufogóm, ami miatt csökkent a motor teljesítménye, így végül kénytelen voltam megadni magam, és tizedik lettem. A verseny után aztán én is 30 másodperces büntetést kaptam, mert amikor a rajt után megpróbáltam elkerülni a balesetet, elhagytam a pályát. Így végül 14. lettem."

"A második futamon a rajt után már tizedik voltam, de elég sokat szenvedtem az autóval, amit nem sikerült tökéletesen helyrehozni. Hamarosan pedig a váltómmal is gondok támadtak, csak gázelvétellel tudtam váltani, így minden kapcsolásnál megfogott a motorfék. Éppen ezért elégedett vagyok a 14. hellyel, jó kis felkészülés volt Makaóra.

A WTCC idényzáróját november 18-án rendezik a legendás utcai pályán.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások