WTCR - Barth is túl az első teszten
Barth is túl az első teszten

Barth is túl az első teszten

LantiLanti
2013/03/07 12:08

Barth_BMW_teszt

Hétfőn és kedden nem csak az Engstler Motorsport, de a Wiechers is tesztelt a Szlovákiaringen, ám mivel a csapat hivatalos autóbemutatójára csak szerda délután került sor a Genfi Autószalonon, így a németek "titkosították" Fredy Barth első BMW-s menetét. A svájci pilóta két nap alatt közel 450 kilométert tett meg a hideg de napsütötte felvidéki pályán, a számból pedig nem nehéz kikövetkeztetni, hogy nem volt komolyabb gondjuk az autóval.

"Nagyon elégedett vagyok az első kétnapos teszttel, amely során elég sok kilométert sikerült megtennem. Az első pillanattól kezdve jól éreztem magam az autóban, és csapattal is hamar megtaláltam a hangot. Több beállítási lehetőséget is kipróbáltunk a BMW-vel, és már nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon Monzában" - mondta Barth a 'fiawtcc.com' oldalnak.

Barth_Greiner_BMW_teszt

Dominik Greiner, a Wiechers csapatfőnöke is elégedett volt, különösen azzal, hogy a svájci milyen gyorsan adaptálta vezetési stílusát a hátsókerekes autóhoz.

"Fredy nagyon jó teljesítményt nyújtott, pedig életében először vezette a BMW-t, és a Szlovákiaringen sem járt még korábban. A két nap során bebizonyosodott róla, hogy rendkívül gyorsan tanul. Szerencsénk volt az időjárással is, minden előre eltervezett feladatot sikerült elvégeznünk. Magabiztosan várjuk a monzai nyitányt" - tette hozzá Greiner.

Fotó: Foto Edmondo

Hozzászólások