WTCR - Barth búcsúzik a SEAT-tól
Barth búcsúzik a SEAT-tól

Barth búcsúzik a SEAT-tól

LantiLanti
2013/02/27 15:03

Barth_Chn_arc

Néhány hete számoltunk be arról, hogy Fredy Barth közel jár egy újabb egész éves WTCC-s szereplés lefixálásához, és a svájci akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg ismét a jól bevált SEAT Leónban találkozhatunk vele a világbajnokságon. Azóta viszont változott a helyzet, és bár részleteket továbbra sem árul el, annyit azért elmondott Barth, hogy hosszú idő után búcsút vesz a spanyol márkától.

"2004-óta különböző bajnokságokban versenyeztem a SEAT-tal, és rengeteg közös sikert értünk el. Éveken keresztül lehettem a spanyol márka nagykövete, és ez idő alatt felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. Ám hosszú és körültekintő megfontolás után arra a döntésre jutottam, hogy elválnak útjaim a SEAT-tal, és egy másik márkával folytatódik sportolói karrierem. Közös megegyezéssel ér véget a megállapodásunk, és sok szerencsét kívántuk egymásnak a jövőre" - mondta Barth.

"Rengeteget köszönhetek a SEAT-nak. Velük indult el a pályafutásom 2004-ben először a Supercopában, majd az Európa-kupában. Később a svájci importőr támogatásával létrehoztuk a SEAT Swiss Racing csapatot, amellyel 2010-ben elindultunk a WTCC-ben. Abban az évben harmadik lettem az újoncok versenyében. A 2011-es szezon elég balszerencsésre sikerült, és ki ne emlékezne a makaói balesetemre, de idén sikerült visszatérnem néhány versenyre. Szóval szeretném megragadni az alkalmat, hogy azt mondjam: muchas gracias SEAT!"

Barth arról egyelőre nem beszélt, hogy milyen autóra cseréli a Leónt, de nem nagy a választék. Szóba jöhet a Chevrolet és a BMW, a kettő közül az utóbbi a valószínűbb. A BMW-s csapatok közül eddig a Wiechers nem nevezte még 2013-as pilótáját, valamint a Proteamnél lehet hely, ha az olaszok indítanak második autót. Barth korábban azt mondta a Túraautó Hírblognak, hogy március első hetében, a Genfi Autókiállításon jelenti be, hol versenyez 2013-ban.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások