WTCR - Barlesi Porschével folytatja
Barlesi Porschével folytatja

Barlesi Porschével folytatja

LantiLanti
2013/02/16 16:01

Barlesi_Porsche

A francia Porsche Carrera kupában folytatja pályafutását a 21 esztendős Andrea Barlesi, aki tavaly a SUNRED színeiben hat futamon állt rajthoz a Túraautó Világbajnokságon. A 21 esztendős belga-francia versenyző számára a Nourry Competition készíti fel a Porsche 911 GT3-at. Barlesi ezzel gyakorlatilag visszatér korábbi sikereinek színhelyére, hiszen a WTCC előtt a sportkocsi versenyzésben ért el szép eredményeket, meglepően fiatalon.

2010-ben megnyerte a Formula Le Mans kategóriát az LMS-ben, a következő évben pedig rajthoz állhatott a Le Mans 24 óráson, ahol a P2-es kategóriában hetedik lett az OAK Racing színeiben. Tavaly nagy reményekkel érkezett a WTCC-be, ám hamar kiderült, hogy a helyzet korántsem olyan fényes, mint elsőre tűnt. A későn befutó rendelések miatt a SEAT nem tudta időben szállítani az új 1.6 turbós motorokat, a régi dízel illetve a SUNRED-féle blokk pedig egyáltalán nem volt versenyképes.

Barlesi_Mar_SEAT

Barlesiék végül Marrakeshig húzták, a harmadik fordulót követően úgy döntöttek, ennek így nincs sok értelme. Első körben azt tervezték, hogy visszatérnek, mihelyst megérkezik az új motor, ám később úgy döntöttek, nem tesznek több pénzt ebbe a játékba. A hat futam során egy 15. hely volt a fiatal tehetség legjobb eredménye. A belga azóta a sportkocsis visszatérésen dolgozott, ami végül sikerült.

"A tesztek után nagyon hamar sikerült megállapodni Michel Nourry csapatával. A Nourry Competition nagyon tapasztalt alakulat a kupában, Michel pedig igazi Porsche rajongó. Egyre több fiatal fordít hátat az együléses bajnokságoknak, és inkább a Porsche kupákat választják. Komoly kihívásokra számítok, itt ugyanis a versenyzők nagy része hasonló szinten van. A Porsche 911 GT3 egy nagyon jó autó, de én mindenképpen győzni jövök" - mondta Barlesi.

A belga pilóta hosszabb távra tervez a Porschénél.

"Szeretnék a Porsche Competition kötelékében maradni, mert szerintem ez az egyetlen olyan gyártó, amely komolyan alapoz a fiatalokra. A Jean-Karl Vernay-féle utat szeretném bejárni, aki a bajnoki cím megszerzése után a Porsche Szuperkupába, majd az Endurance Világbajnokságba került" - vázolta a jövőt Barlesi.

Fotó: WTCC Media, Andrea Barlesi

Hozzászólások