WTCR - Leszedte a szárítóról a mosást, majd bajnok lett a magyar pilóta
Leszedte a szárítóról a mosást, majd bajnok lett a magyar pilóta
Fotó: RaceRoom

Leszedte a szárítóról a mosást, majd bajnok lett a magyar pilóta

LantiLanti
2020/05/18 21:42
Báldi Gergő nyerte a négy futamból álló eSport WTCR előszezont, melyet a járvány miatt tönkretett időszak feldobására hoztak létre, és amelyben a legjobb túraautós szimulátorosok a WTCR sztárpilótái ellen versenyezhettek.

Az utolsó fordulót ugyanott rendezték, ahol tavaly Michelisz Norbi megnyerte a Túraautó Világkupát: Sepangban, csak ezúttal nappal, és eső nélkül. A M1RA Esport színeiben versenyző Báldi itt is a tőle megszokott magabiztos teljesítményt hozta, bár a bajnokság során először nem tudott futamot nyerni. 

Sokáig vezette az időmérőt, de a végén Bánki Bence beférkőzött elé. Az első futam az élen kettejük csatájáról, és a M1RA csodás csapatjátékáról szólt. Báldi a verseny nagy részében türelmesen követte a jól rajtoló Bánkit, miközben mögötte a két csapattárs Csuti Zoltán és Nagy Dávid felhúzta a magyar nagy falat. 

Az utolsó körben aztán a listavezető elszánta magát, de a felvidéki pilóta visszavette a vezetést, és Gergő kicsit le is sodródott az ívről. A két csapattárs viszont önfeláldozóan védte, és bár a végén a harmadik-negyedik helyet elveszítették, Báldi maradt második. Legnagyobb riválisa, Moritz Löhner negyedik lett, amivel Gergő tett egy újabb nagy lépést a bajnoki cím felé.

A futamon volt még pár emlékezetes pillanat, például Michelisz Norbi és Tassi Atika meccse (20p környéke), vagy a végén, amikor Niels Langeveld és Tomasz Mironowicz csatája durvult el csúnyán (kp. 3p).

guerrieri-esport.jpg

A második futamon Esteban Guerrieri indulhatott az első helyről, és az All-Inkl.com Münnich Motorsport pilótája ezúttal pontot tudott tenni a mondat végére: fölényes teljesítményt nyújtva győzött. Ezzel történelmet írt, hiszen a sorozatban először fordult elő, hogy egy valódi pilóta legyőzte a szimulátoros mágusokat. 

Báldi számára ez a futam is kalandos volt. Az első körökben szinte kanyaronként változott a helyezése, majd kilencedik pozíciónál állapodott meg. A M1RA remek csapatmunkája új hajtást hozott, ezúttal Csuti Zoltán "fékezte el" úgy magát, hogy zseniálisan pont Gergő mögé esett be hátvédnek. 

A verseny derekán aztán Báldi megelőzte Löhnert, aki viszont a következő körben visszavette a helyét. De ami ennél is fontosabb, szépen olvadt az idő, és bár a végén Gergő még veszített egy pozíciót, a nyolcadik hely (meg Löhner 6. helyezése) azt jelentette, hogy a M1RA pilótája nyerte a bajnokságot.

A szimulátorversenyzés egyedi és nagyon emberi hangulatához tartozik, hogy miközben Gergő a bajnoki címet ünnepelte, a háttérben és takarosan leszedett ruhaszárító fehérlett. Nem csak gyors, de rendes gyerek is.! :)

baldi-ruhaszarito.jpg

Az összetett dobogóra még egy magyar felfért, a Red Bull színeiben versenyző Bánki Bence lett a harmadik, Guerrieri pedig hetedikként zárt. 

Ami Michelisz Norbit és Tassi Attilát illeti, nekik nem sikerült jó kört futniuk az időmérőn (Norbit egyszer láttuk is kiforogni), így a mezőny második felében kaptak szállást, ahol viszont - amikor láttuk őket - izgalmasakat verekedtek. 

Báldi Gergő tehát bajnok lett, és mostantól lehet 100%-ig a Hungaroring Esport Bajnokságra összpontosítani, ahol egy valódi versenyzési lehetőség a tét.  

Közvetítés az idényzáróról:

Hozzászólások