WTCR - B3 teszt Edinával és Gabival - videó
B3 teszt Edinával és Gabival - videó

B3 teszt Edinával és Gabival - videó

LantiLanti
2014/04/28 15:16

B3_Teszt_1

Az elmúlt hétvégén rendezték a Hungaroringen a magyar gyorsasági országos bajnokság első fordulóját, a BFR Driver Academy kupát, amelyen a SEAT León Európa-kupára készül B3 Racing is részt vett. És ha már ott voltak, kihasználták az alkalmat, hogy vasárnap a program végeztével nagyjából másfél órán keresztül teszteljék a Spanyolországból nemrég megérkezett új León Cup Racereket.

Edina már Barcelonában kipróbálta mindkét autót (az eredménylistán a Wéber Gabi név alatt futott köröket is ő teljesítette), a 2010-es Eurocup bajnok viszont most ülhetett először a technikában.

A rövidke teszt mindkét pilóta számára az ismerkedésről szólt, Edina igyekezett minél több időt az autóban tölteni, gyakorlatilag nem is nagyon állítottak az ő Leónján, Gabi pedig 2-3 körös etapokat futott, és azt vizsgálta, hogy az egyes módosítások milyen hatással vannak az autó viselkedésére.

Bári Dávid, a B3 Racing versenymérnöke (Michelisz Norbi mérnökének testvére) eközben szorgalmasan jegyzetelt, hiszen a WTCC hungaroringi hétvégéjével egy időben rajtol a SEAT kupa is.

A teszt után mindkét pilótával részletesen beszélgettem a tapasztalatokról és a várakozásokról, ezt hamarosan olvashatjátok is itt a WTCC Blogon, előtte viszont nézzétek meg a villanybibliával forgatott hevenyészett kis videómat.

Fotó: WTCC Blog

Hozzászólások