WTCR - A Zengő Motorsport versenyzője hatalmas győzelmet aratott Spa-ban
A Zengő Motorsport versenyzője hatalmas győzelmet aratott Spa-ban
Fotó: TCR Europe

A Zengő Motorsport versenyzője hatalmas győzelmet aratott Spa-ban

LantiLanti
2020/10/23 19:58
A Túraautó Világkupa mezőnye ezen a hétvégén pihen, a következő fordulót csak egy hét múlva rendezik a Motorland Aragonon, a Zengő Motorsport egyik pilótája viszont mostanra is talált magának programot. 

Mikel Azcona rajthoz áll a TCR Europe sorozat utolsó előtti állomásán, Spa-Francorchamps-ban, ahol egy régebbi fejlesztésű Cuprával versenyez a Volcano Motorsport színeiben. 

A csapat nem ismeretlen számára, a zengős versenyző náluk ment a spanyol hosszútávú bajnokságban, és most erre a hétvégére is adtak neki egy autót. Milyen jó letették...

Az Ardennekben a szokásos nehéz körülmények vártak a versenyzőkre, az első versenyt nedves, de határeset állapotú pályán rendezték. Első ránézésre a vegyes gumiválasztás (előre slick, hátra eső) nem tűnt jó ötletnek, Azconáék viszont erre szavaztak, és nagyon bejött nekik.

A spanyol az időmérőn csak 14. lett, utána viszont a futamon valósággal járt a vízen. Csak a rajtnál egyedül hat helyet fogott, aztán pedig úgy lépegetett előre, mintha üres autókat kellett volna kikerülnie. A hajrában az addig vezető Tom Coronelt is levadászta, és végül 2 másodperc előnnyel nyerte a futamot. 

Nagy Dani sajnos szenvedős futamot ment a BRC Racing Hyundai-jal, a 11. helyről indulva végülis 17.-ként intették le. 

A Zengő Motorsport így gratulált versenyzőjének a nagyszerű győzelem után:

Ha lemaradtál, itt megnézheted Mikel Azcona nagy győzelmét: 

Hozzászólások