WTCR - Az utolsó teszt

Az utolsó teszt

LantiLanti
2012/10/11 21:46

Egy hét múlva következik a Honda régóta várt bemutatkozása a Túraautó Világbajnokságon. A japánok rendesen felkészültek, a nyár közepe óta több mint 2000 kilométert hajtottak bele a kocsiba, azaz valószínűleg tudni fogják, hogy Suzukában mit merre állítsanak. Teszteltek Vallelungában, a Szlovákiaringen és Portimaoban is, az utolsó menetre pedig éppen ma (csütörtök) került sor. Ez volt az első alkalom, hogy az új Honda Civic S2000 japán földön gurult ki a boxból, a Murata mellett található Sugo versenypályán.

A feltöltött képek alapján nem volt túl jó az idő, ám ez ezúttal nem jelentett nagy gondot, a csapat nem a fejlesztésre összpontosított. Ez már csak a szokásos bejárató menet volt, amikor még egyszer ellenőrzik, minden egyben van-e, nehogy a versenyen derüljön ki valami disznóság. Ott ugyanis már feszített lesz a tempó.

Az FIA közben kiadta a Suzukára érvényes pluszsúlyokat, ami a Honda szempontjából nem hozott meglepetést. A Civic gyári minimumsúlyát 1150 kg-ban határozták meg, és mint minden újonc, az első két fordulón +40 kilós ballasztot kapnak. Monteiro és a csapat a shakedown után még vacsorázott egy jót úgy japánosan (a képen látszik, hogy tényleg összeszokott a csapat), aztán mindenki készül a jövő péntekre, amikor magyar idő szerint 6:30-kor először találkozik az ellenfelekkel az új Honda.

Fotó: Tiago Monteiro

Hozzászólások