WTCR - Az RML világbajnok párost akar

Az RML világbajnok párost akar

LantiLanti
2012/12/21 15:14

Az Autosport magazin szerint az Chevrolet-vel három világbajnoki címet szerző brit RML istálló azon dolgozik, hogy 2013-ban az Yvan Muller - Rob Huff kettőssel induljanak a WTCC-ben. Ray Mallock csapata az amerikai márka kiszállása miatt privát alakulatként versenyeztetné tovább a Chevrolet Cruze-okat, bár háromról kétfősre zsugorodna az istálló. A címvédő Huff 2005 óta folyamatosan velük dolgozik a világbajnokságon, a háromszoros világbajnok Muller pedig 2010-ben csatlakozott.

Az RML számára jelenleg a szponzori háttér megteremtése a legfontosabb feladat, hiszen a továbbiakban nem számíthatnak a  Chevrolet anyagi támogatására. Az autókat viszont egy az egyben ők építették, ergo az utolsó csavarig mindent tudnak róluk, azaz ha a számla rendben lesz, az RML jövőre is ütőképes csapat lehet a WTCC-ben. Egyes hírek szerint Muller van jobb helyzetben a két világbajnok közül, ő ugyanis akár jelentősebb szponzorpénz megmozgatására is képes lehet.

Huff viszont sokkal pesszimistábban néz a jövő elé, és úgy vélni, koránt sem biztos, hogy lesz lehetősége megvédeni az idén megszerzett világbajnoki címet.

"A WTCC az első helyen áll, nagyon szeretném megvédeni az idei bajnoki elsőséget. De az egyik legnehezebb feladat, hogy összehozzuk a dolgot. Egyelőre nehezen látom, hogy miként sikerülhetne, de teljes erővel azon dolgozom, hogy összeálljon valami 2013-ra" - idézi Huffot az Autosport magazin.

Az RML istállót közben hírbe hozták a Renault gyárral, amely szintén érdeklődik a WTCC iránt, ám egyelőre nagy a hallgatás, és ha lesz is valami belőle, az csak 2014-től jelenthet megoldást a sorozat világbajnokainak.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások