WTCR - Az Európa-bajnok vendégszereplése
Az Európa-bajnok vendégszereplése

Az Európa-bajnok vendégszereplése

LantiLanti
2014/04/07 15:18

Fulin_ETCC_dobogo

Marrakeshben bemutatkozik  WTCC-ben a 2013-as túraautó Európa-bajnok, Petr Fulin a Campos Racing TC2-es SEAT Leónjával áll rajthoz a marrakeshi idénynyitón. A 34 éves cseh pilóta már két éve felhívta magára a figyelmet, amikor a Krenek Motorsport színeiben harmadik lett az ETCC-ben, tavaly pedig ugyanezzel a csapattal és autóval meg is nyerte az összetettet.

Fulin tavaly mondhatni nagy fölénnyel lett Európa-bajnok, hiszen tíz futamból ötön győzött a BMW 320si-vel. A marrakeshi mindössze egy vendégszereplés lesz számára a WTCC-ben, hiszen már korábban bejelentette, hogy idén megpróbálja megvédeni bajnoki címét a szívó 2.0 literes autók mezőnyében.

Jelen állás szerint a Campos Racing két TC2-es SEAT-ot indít Marrakeshben, Fulin mellett ott lesz a spanyol csapat állandó versenyzője, John Filippi is, aki Valenciában már tesztelhette az 1.6 turbós Leónt.

A Joan Orús vezette alakulat eredetileg három SEAT-ot nevezett be a teljes szezonra, ám könnyen elképzelhető, hogy óvatosságból a harmadikat inkább nem viszik el a marokkói zúzdába, és csak Marrakesh után tudjuk meg ki vezetheti az autót.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások