WTCR - Az Alfa Romeo és a WTCC
Az Alfa Romeo és a WTCC

Az Alfa Romeo és a WTCC

LantiLanti
2014/03/04 13:01

Alfa_romeo_4C_WTCC

Az elmúlt órákban nagy kavarodást váltott ki a WTCC rajongók között egy fotó valamint a Genfi Autószalonon berendezett Alfa Romeo stand, és most mindenki azt találgatja, vajon visszatér-e a világbajnokságra az olasz márka.

Egy dolog biztos, 2014-ben az Alfa legújabb mini sportkocsija, a márka egyik megmentőjének megálmodott 4C lesz a WTCC hivatalos biztonsági autója, azaz marketing szempontból tényleg visszatér a még mindig közönség kedvenc gyártó.

Mindez azt is mutatja, hogy az Alfa Romeo lát fantáziát a WTCC-ben, és úgy érzi, marketing oldalon vannak lehetőségek a világbajnokságon. Hosszabb távon ez akár pozitív jel is lehet, hiszen idővel talán a visszatérést is fontolóra vehetik, egyelőre azonban ettől még távol vagyunk.

Először is, a 4C messze nem túraautó, és távolról sincs egy kategóriában a jelenlegi mezőny szereplőivel. Egy MiTo méretű, kétajtós mini sportkocsiról beszélünk, amely mindössze 895 kg. Igen valószínűtlen tehát, hogy ebből WTCC-s autó épüljön. Persze van más típus is az olaszoknál...

AlfaRomeo_4c_sc

Az azonban tény, hogy az Alfa szeretne visszatérni a motorsportok világába, és ezt maga a FIAT ügyvezető igazgatója nyilatkozta.

"Az Alfa Romeo márka egyértelmű jellemvonásokkal született, és ezek között mindenképpen ott van a sportosság. Ha vissza akarunk találni az Alfával a piacokra, akkor vissza kell térnünk az alapokhoz. A motorok terén például ismét ki akarjuk használni a Ferrari szakértelmét."

"Lehet vitatkozni a Ferrari forma-1-es teljesítményéről, de azt senki sem vonhatja kétségben, hogy elképesztő tudással rendelkeznek a motorépítés terén. Bolondok lennénk, ha ezt a lehetőséget nem aknáznánk ki" - idézte az 'Omnicorse' Sergio Marchionnét.

Sőt, állítólag már több titkos tesztet is tartottak Monzában egy átépített 4C-vel, és egy kétautós gyári programot terveznek az Olasz Endurance Bajnokságban. Ennek marketing értéke nem nagyon van, így valószínűleg a felkészülést szolgálja.

Az Alfa Romeo tehát jelenleg a 4C köré rendezné motorsport programját, ám az még nem egészen tiszta, hogy melyik csatatéren vetné be a mini sportkocsit. A GT-hez túl pici, a WTCC-be nem való... De akkor hol?

Egyelőre nincs válasz, csak annyi biztos, hogy 2014-ben egy szépen feldíszített Alfa Romeo 4C lesz a WTCC hivatalos biztonsági autója. A többi mind spekuláció.

U.i.: A 4C 2013 óta a Superbike világbajnokság hivatalos biztonsági autója is egyben.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások