WTCR - Az a bizonyos Michelisz-kör
Az a bizonyos Michelisz-kör

Az a bizonyos Michelisz-kör

LantiLanti
2013/10/02 18:48

Michelisz_jpn_honda_befuto

Sokan érdeklődtetek az elmúlt hetek során, hogy mi a helyzet azzal az irreálisan gyors körrel, amit Michelisz Norbi neve mellé kiírtak az első futam közvetítése során. Hivatalos tájékoztatást ugyan nem kaptam a WTCC-től, de utánanéztem a dolognak, és íme az eredmény.

Ha valaki nem emlékezne az esetre, az első suzukai futam során az időmérő rendszer azt jelezte, hogy Norbi egy 52.627-es kört futott, közvetlenül a repülőrajtot követően, amivel kapcsolatban kétségek támadtak bennünk Lacival az adás során.

Az ok minden autósport rajongó számára érthető kellett, hogy legyen: Alain Menu 52.885-ös körrekordot futott itt a 2012-es WTCC hétvége időmérőjén, és a kvalis időket nem "szokás" két tizeddel megjavítani egy repülőrajtos első körben (amikor ugye nincs padlógáz a célvonalig).

Végül kiderült, nem hiába gyanakodtunk, valami zűr lehetett a WTCC rendszerében, és az a bizonyos 52.627-es kör soha nem is létezett. Ennek ellenére is Norbié volt a legjobb idő az első futamon, egy 53.887-es körnek köszönhetően.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások