WTCR - Akiket Michelisz megelőzött - 2. rész

Akiket Michelisz megelőzött - 2. rész

LantiLanti
2012/12/09 11:49

Ahogy tegnap ígértük, folytatjuk az Autosport magazin top10-es WTCC listáját, melyben Peter Mills az idei év legjobban teljesítő versenyzőit állította sorba. Az első öt helyezettel már végeztünk, ott így fest a rangsor: 1. Huff, 2. Muller, 3. Menu, 4. Tarquini, 5. Michelisz. Nem kis megtiszteltetés ez, de most nézzük, kiket előzött meg a Zengő Motorsport pilótája.

6. Tom Coronel (Összetett ötödik)

A közönség-kedvenc pilóta ismét a legjobb BMW-s lett, bár pozícióját komolyan veszélyeztette Michelisz Norbert. Ötször állt a dobogón, és sok elismerést kapott, amikor dicséretes módon nem lökte neki a falnak Alain Menut a drámai valenciai verseny utolsó körében. Volt néhány emlékezetese menete még a 40 éves hollandnak a mezőny végéről, például, amikor Magyarországon az utolsóról a hatodik, vagy Sonomában a 20.-ról az ötödik helyre küzdötte fel magát. Értékes WTCC versenyző.

7. Stefano D'Aste (Összetett hetedik, 2 győzelem)

Egy pilóta, aki mindig élvezi a versenyzést. D'Aste tökéletesen használta ki az új kvalifikációs rendszert, és négy fordított rajtrácsos pole-t szerzett. A Lada (és James Thompson) mérnöke, Marco Calovolo felügyelete alatt hatékony versenyző vált belőle. Egy őrült első győzelem a Salzburgringen, amit egy fordított pole-os siker követett Suzukában. Külön színt vitt a bajnokságba az OMP-vel közösen készített tűzállóival. Két privát ellenfele, Michelisz és Oriola, hibázgatott az év végén, aminek köszönhetően D'Aste újra esélyessé vált Makaón, de a kis Wiechers csapat reményei szertefoszlottak, amikor megsérült a BMW.

8. Pepe Oriola (Összetett nyolcadik)

A spanyol tini nem csak Michelisz nagy ellenfele volt a privát bajnokságban, de többször versenybe szállt az abszolút sikerekért is. Oriola túllépett a korán 2012-ben, bár a győzelem elkerülte az ígéretes SUNRED-pilótát. A Szlovákiaringen egy biztosnak tűnő második helyet bukott el defekt miatt, ám Japánban és Portimaoban összejött a dobogó második foka.

9. Tiago Monteiro (Összetett kilencedik)

Elég későn derült ki, hogy marad a SUNRED-nél, ráadásul eleinte a régi motorral (TDi, SUNRED-Lehmann 1.6T) kellett mennie, ami bekorlátozta Monteiro esélyeit. A korábbi forma-1-es pilóta kettős évet teljesített, hiszen eközben a Honda Civic WTCC fejlesztésén is dolgozott. Az utolsó három versenyen már a japán autóval indult, és szerzett egy kiváló dobogós helyek Makaón. Igaz, a Civic 70 kilóval volt könnyebb a gyári Chevrolet-knél, de minden jel arra utal, hogy jövőre eredményesebb szezon vár a portugálra.

10. Alex MacDowall (Összetett 11.)

A BTCC-ből érkező pilóta a Bamboo Engineering Chevrolet Cruze-ával versenyzett idén. A Carlisle-ból származó MacDowall kiváló formát mutatott Salzburgban és Suzukában, ám árnyékot vetett ezekre az eredményekre az Yvan Mullerrel történt makaói baleset. Mehdi Bennanival azonos számú pontot gyűjtött, és csak a magyarországi dobogós helyének köszönheti, hogy tizedik lett a bajnokságban.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media 

Hozzászólások