WTCR - Augusto Farfus távozik a DTM-ből, de....
Augusto Farfus távozik a DTM-ből, de....
Fotó: BMW Motorsport

Augusto Farfus távozik a DTM-ből, de....

LantiLanti
2018/11/15 16:34

Augusto Farfus és a BMW ma bejelentette, a brazil versenyző jövőre már nem tér vissza a Német Túraautó Bajnokságba, helyett inkább a bajor márka GT-programjaira összpontosít.

Ez némiképp váratlan fordulat azok után, hogy a WTC Blog több forrásból is úgy értesült, Farfus jövőre a WTCR Túraautó Világkupában folyathatja pályafutását, ahol Michelisz Norbi csapattársa lehet a BRC Racingnél. 

A mai bejelentésben viszont az áll, hogy a brazil 2019-ben a BMW M8 GTE-t vezeti majd az Endurance Világbajnokságon, illetve a márka számára fontos hosszútávú versenyeken az M6 GT3-ban is lehetőséget kap. 

"Nem volt könnyű döntés hátat fordítani a DTM-nek. Valószínűleg ez a világ legjobb túraautó bajnoksága, és mindig jól éreztem magam a DTM-családban, valamint a BMW-s csapatokban. De aki ismer, tudja, mennyire szeretem a GT-versenyzést. Úgy éreztem, ideje új fejezetet nyitni. Hálás vagyok a BMW-nek, hogy elfogadta a döntésem" - mondta Farfus. 
"Tiszteletben tartjuk Augusto döntését, hogy nem a DTM-ben szeretné folytatni, de ettől még a BMW-család értékes tagja marad. Együtt arra a döntésre jutottunk, hogy jövőre még jobban belevonjuk a GT programunkba és a WEC SuperSeason-be" - tette hozzá Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. 

Mindez azt jelenti, hogy a WTCR vonal bedőlt? Lehetséges, de nem biztos. Az Endurance Világbajnokság idén vált a keresztféléves lebonyolításra, azaz a sorozat versenyeinek jelentős része a jövőben nem ütközik majd a Túraautó Világkupával. 

Korábban volt már arra példa, hogy a BMW elengedte egyik versenyzőjét valamelyik másik márka túraautós programjába: Nicky Catsburg így versenyezhetett a Ladánál és a Volvónál is. Erre elméletileg Farfus esetében is van lehetőség, ám hogy megvalósul-e a dupla program, azt egyelőre talán csak az érintettek tudják. 

Hozzászólások