WTCR - Na végre! Bemutatta új TCR-autóját az Audi
Na végre! Bemutatta új TCR-autóját az Audi
Fotó: Audi Sport

Na végre! Bemutatta új TCR-autóját az Audi

LantiLanti
2021/02/05 12:41
Több mint két éve tudjuk, hogy az Audi Sport új TCR-autót fejlesztett, ám mostanáig nagy volt a ködösítés azzal kapcsolatban, mikor mutatkozik be. Ma kiderült.

A német márka versenyrészlegének új vezetője, Julius Seebach, illetve a Customer Racing osztály első embere, Chris Reinke bejelentette, a 2021-es szezon során zajlik majd az autó tökéletesítése, az ügyfelek pedig az év vége fele juthatnak hozzá a megrendelt autókhoz. 

"Az év első felében rendkívül intenzív tesztprogram vár az autóra, hogy műszaki értelemben "golyóállóvá" tegyük, mielőtt az év második felében elérhetővé tennénk az ügyfeleink számára" - mondta Reinke. 

Az új RS3 LMS a márka eddigi legsikeresebb ügyfélautójának helyébe lép: az első generációs gép 2016-os bemutatkozása óta a statisztikák szerint 1051 versenyen 764 dobogós helyezést, 279 győzelmet és 16 egyéni bajnoki címet szállított az Audinak. Emellett 2018-ban az év TCR-modelljének választották. 

De nem csak a sikerek terén volt kiemelkedő az RS3 LMS, hanem a darabszám tekintetében is. Nincs még egy olyan Audi versenymodell, amelynek egy adott generációjából ennyi készült volna; összesen 180-at gyártottak belőle. 

Nem véletlenül mondta azt Reinke a bemutató első perceiben: a TCR-autót az Audi Sport négy legfontosabb oszlopának egyike, így már nagyon várták, hogy kigördülhessenek a második generációs modellel. 

"A legújabb autónk fejlesztésénél az ügyfelek voltak a figyelmünk középpontjában. Legyen szó a futásteljesítményről, a beállítási lehetőségekről, a biztonságról vagy a jó kezelhetőségről, többet szeretnénk nyújtani az csapatoknak, mint eddig" - tette hozzá Reinke. 

Képek az új autóról:

Audi-uj-tcr-auto1.jpg

Audi-uj-tcr-auto2.jpg

Audi-uj-tcr-aut.jpg

Audi-uj-tcr-auto4.jpg

Audi-uj-tcr-auto3.jpg

Hozzászólások