WTCR - Egy árulkodó jel, hogy kié lehet a negyedik új Audi a WTCR-ben
Egy árulkodó jel, hogy kié lehet a negyedik új Audi a WTCR-ben
Fotó: Comtoyou Racing

Egy árulkodó jel, hogy kié lehet a negyedik új Audi a WTCR-ben

LantiLanti
2021/03/26 13:05
Három hely már elkelt a WTCR-ben az Audi Sport kizárólagos partnereként induló Comtoyou Racingnél, egy viszont még kiadó, és van egy nem teljesen megalapozatlan tippünk arra, ki lehet a befutó.

Az idén debütáló második generációs Audi RS 3 LMS TCR-ből kettőt a gyári pilótaként érkező Fred Vervisch és Nathanael Berthon vezet majd, a harmadikat pedig Tom Coronel foglalta le magának, aki második évét kezdi a német márkával.

A Comtoyou Racing korábban már leszögezte, a két gyári versenyző mellé két ügyfélpilótát ültetnek majd, és most van egy olyan érzésünk, hogy a második igen különleges "ügyfél" lehet. Erős a gyanúnk, hogy a befutó a csapattulajdonos fia, Nicolas Baert lesz.

A 19 éves belga srác tavaly kezdett el túraautózni, és egyből harmadik lett a TCR Europe-ban. Emellett szabadkártyásként a WTCR-ben is bemutatkozott, és harmadik futamán a 11. helyen intették le a Motorland Aragonon. 

Toxikus gyanakvásunk azért terelődött Baertre, mert a Comtoyou Racing nemrég bejelentette, a srác egy Toyota GT86-tal rajthoz áll az NLS (régi VLN) sorozat első három állomásán. Eredménykényszer nincs, cél kizárólag a tapasztalatszerzés. 

Az NLS az a bajnokság, melynek minden futamát a Nordschleifén rendezik. Azon a pályán, amellyel az idei WTCR-szezon indul, és ahol minden más helyszínnél nagyobb a pályaismeret jelentősége. Ráadásul pont az első három forduló előzi meg a Világkupa-nyitányt. 

Jelenleg három olyan nagy nemzetközi esemény van, melynek keretében valaki a Zöld Pokolban versenyezhet: az NLS, a 24 órás és a WTCR. Szóval ha Baert elindul három NLS-futamon, kimondottan tapasztaltszerzés céljából, az két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy idővel rajthoz állni a Nürburgring 24-n, a másik, hogy idén fellép a WTCR-be, és nem a nulláról akar kezdeni a Nordschleifén. 

Egy TCR Europe második hellyel, WTCR szabadkártyás indulással, és az édesapja csapatával a háta mögött nekünk inkább a második opció tűnik valószínűnek. És nem ő lenne az első WTCR pilóta, aki az NLS-ben készül fel a szezonra. 

Mint mindig, most is fontosnak tartjuk leszögezni, hogy ez mindössze spekuláció, a csapat egyelőre semmit nem árult a negyedik versenyzőről. De ha netán bejön a tippünk, jó kérdés, mi lesz Gilles Magnus sorsa, aki tavaly megnyerte az újonc bajnokságot a Comtoyou-val. Nagyon várjuk a bejelentést. 

Hozzászólások