WTCR - Árulják Michelisz Norbi ex-autóját
Árulják Michelisz Norbi ex-autóját

Árulják Michelisz Norbi ex-autóját

LantiLanti
2013/11/23 12:00

DAste_Rus_BMW

Egyetlen évet versenyzett a PB Racing Michelisz Norbi Yokohama-kupa győztes BMW-jével, de máris árulja az idén Stefano D'Aste által vezetett autót. Az olasz csapat ebben a szezonban mutatkozott be a WTCC-ben (eddig szinte kizárólag Lotuszokkal foglalkoztak), és nem ment zökkenőmentesen az átállás.

D'Aste tavaly két futamot nyert egy ugyanilyen autóval a Wiechers Sport színeiben, idén viszont összesen 22 pontot szerzett, és 16. lett a bajnokságban.

A PB által versenyeztetett BMW egyébként szép múltra tekinthet vissza, Michelisz Norbi előtt ugyanis Augusto Farfus versenyzett vele, persze akkor még a 2.0 literes motorral.

Az olasz csapat szép számmal ad alkatrészeket is BMW-hez, egy tartalék motor és váltó, négy KW és hat Ohlins gátló, 20 felni, futómű alkatrészek, karosszériaelemek, féktárcsák, féknyergek és kipufogórendszer is jár az autóhoz. A vásárló továbbá a csapat által használt beállításokat is megkapja.

Ár sajnos nem szerepel a hirdetésben, arról előbb meg kell alkudni.

D'Aste egyébként nemrég a WTCC Blognak úgy nyilatkozott, szeretne a WTCC-ben maradni, ám az új autók túlságosan drágák. Egyelőre megpróbálnak túladni a BMW-n, ám ha ez nem jön össze, akkor a TC2-es kategória sem teljesen kizárt. Az olasz pilóta előtt viszont más lehetőségek is állnak, a 'touringcars.ru' szerint az olasz GT bajnokságban, illetve a Superstars utódjában is számítanak rá.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások