WTCR - Argentína válthatja Curitibát
Argentína válthatja Curitibát

Argentína válthatja Curitibát

LantiLanti
2013/03/26 11:01

WTCC_general_13

Azon már eleget méltatlankodunk az elmúlt hetekben, hogy egy világbajnokság naptára nem végleges az első fordulót követően sem, úgyhogy most szorítkozzunk a tényekre.A legutóbbi Motorsport Világtanács ülésen Curitibát törölték a helyszínek közül, és Portó valamint Sonoma közé két később tisztázandó helyszín került.

A TouringCarTimes értesülése szerint Argentína lehet ez egyik beugró, a másik időpontra pedig szintén egy dél-amerikai helyszínt keresnek. Marcello Lotti, a WTCC promótere régóta szeretne versenyt vinni Juan Manuel Fangio hazájába, ám ez eddigi próbálkozások kudarcot vallottak. Végleges döntés még most sincs, tudta meg a TCT.

"Még nem határoztunk, de van néhány megoldásra váró kérdés Brazíliában, és nem akartuk megkockáztatni, hogy kiessen egy forduló. Ezért szeretnénk Argentínában pótolni a curitibai futamot augusztus 4-én" - mondta Lotti.

A jövőben viszont mindkét országnak helye lehet a WTCC naptárban.

"2014-re mindkét futamot szeretnénk megtartani, mivel marketing és logisztikai szempontból is ez lenne a legjobb megoldás. Szóba jöhet Córdoba vagy akár Santiago is, hiszen mindkét pálya kevesebb mint 1300 kilométerre van a brazil helyszíntől. Logisztikai szempontból tehát megoldható lenne a dolog, és szeretnénk is összehozni a jövőben" - tette hozzá Lotti.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások