WTCR - Andy Priaulx meglátogatta a WTCC-t
Andy Priaulx meglátogatta a WTCC-t
Fotó: WTCC Media

Andy Priaulx meglátogatta a WTCC-t

LantiLanti
2014/05/29 12:48

Különleges vendéget köszönthetett Salzburgban a WTCC mezőnye, szakkommentátorként és díjátadóként visszatért korábbi nagy-nagy sikerei színhelyére Andy Priaulx. A brit pilóta egyhuzamban három világbajnoki címet szerzett 2005 és 2007 között a BMW gyári csapatával.

2010-ig versenyzett a WTCC-ben, amikor a bajor márka távozása miatt kellett elbúcsúznia a Túraautó Világbajnokságtól. A BMW-vel együtt átnyergelt a DTM-re, ahol viszont sehogy sem találta régi önmagát, így tavaly a német bajnokságtól is elköszönt, és a BMW észak-amerikai GT programjához csatlakozott.

Salzburgban egyrészt ő volt az Eurosport angol nyelvű szakértője Martin Haven mellett, másrészt az első futam után ő adta át az első helyezettnek járó díjat a 40. futamgyőzelmét ünneplő Yvan Mullernek. Szép pillanat volt. Priaulx láthatóan élvezte a visszatérést, és szinten mindenkihez volt egy-két kedves szava.

Először Gabriele Tarquinihez ment oda:

"Örülök, hogy újra látlak, barátom. Hiányoznak a nagy meccseink. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani, de hiányoznak."

Jókora nevetés lett a vége... Kicsivel később az autogram osztás közben Tiago Monteirohoz is odament.

Priaulx: "Tiago, hogy vagy komám?"

Monteiro: "Jól! Én egyre fehérebb vagyok, te pedig egyre barnább."

A háromszoros világbajnok útja innen a WTCC jelenlegi listavezetőjéhez, Pechito Lopezhez vezetett.

Priaulx: "Mi még nem ismerjük egymást, de gratulálok, nagyon jól mész."

Lopez: "Én ismerlek téged..."

Priaulx: "Tényleg nagyszerű munkát végzel. Élvezed?"

Lopez: "De még mennyire..."

Priaulx: "Nagyszerű, jó vagy!"

TARQUINI_PRIAULXKét székkel odébb ült egykori nagy riválisa, Yvan Muller, aki tavaly megdöntötte Priaulx korábbi rekordját, amikor negyedszer is világbajnok lett. A franciával kicsit személyesebb témáról indultak.

Priaulx: "Gratulálok a kislányodhoz!"

Muller: "Már láttad?"

Priaulx: "Kislány?"

Muller: "Igen, gyönyörű kislány."

Priaulx: "Itt van az asszony is?"

Muller: "Igen!"

Priaulx: "Majd szeretnék köszönni neki. Mennyi idős a gyerkőc?"

Muller: "Öt hónapos."

Ám Priaulx nem csak beszélgetni érkezett Salzburgba. A közvetítések mellett egy mentori megállapodást is kötött az ETCC-ben szereplő Kaan Önderrel. A török pilóta a Borusan Otomotiv színeiben egy BMW 320si-vel versenyez az Európa bajnokságon, a jövőben pedig a háromszoros világbajnok tanácsaira is számíthat.

A közvetítések során sok érdekes téma került elő, többek között elmondta, irigyli a jelenlegi versenyzőket a Q3 miatt, hiszen mindig is szeretett volna új gumin, tiszta pályán harcba szállni a pole pozícióért.

Priaulx-t egyébként a magyar nézők közül is sokan visszavárnák a WTCC-be, ám erre egyelőre kicsi az esély. Az angol klasszis a BMW alkalmazásában áll, a bajorok pedig egyelőre nem számolnak a világbajnoksággal, így a háromszoros világbajnok visszatérésére csekély az esély.

Hozzászólások