WTCR - Amikor Thompson ralizott
Amikor Thompson ralizott

Amikor Thompson ralizott

LantiLanti
2013/07/08 19:00

Lada_Thompson_rali

A hónap elején Oroszország látta vendégül a Túraautó Világbajnokságot, James Thompson pedig WTCC-s pályafutása eddigi legjobb eredményével örvendeztette meg a hazai versenyét futó Ladát – érhet ennél nagyobb öröm egy autógyárat?

Az eredmény kapcsán a Maxrally csapata egy bő tíz évvel ezelőtti eseményt elevenített fel: Thompson 2002-ben bemutatkozott a Rally Világbajnokságon, rajthoz állt a szezonzáró brit futamon. A Yorkshire-i pilóta ralis kötődése családi eredetű: néhai édesapja is sikeres versenyző volt.

”Mindig is szerettem a ralit. Idővel eltávolodtam tőle, de nagyon jó szórakozásnak tartom és fekszik a stílusomnak. A versenyek atmoszférája fantasztikus, minden alkalommal otthon éreztem magam” - mondta Thompson.

Tapasztalatlansága ellenére Thommo vezetési tudása és nyers tempója azonnal megmutatkozott: Az N csoport második helyét szerezte meg egy Mitsubishi Lancer volánja mögött. Legyőzni csak egy finn siheder, bizonyos Jari-Matti Latvala tudta, szóval szégyenkezésre nincs oka.

A későbbiekben Thompson a brit bajnokság több futamán rajthoz állt és jó néhány szakaszgyőzelmet szerzett.

A ralis kitérő után visszatért a túraautózás világába, de nem tagadja, szívesen kipróbálná magát egy Lada raliautóval, ha lehetősége adódna rá. Ez a lehetőség pedig talán nem csupán elméleti, hiszen a Lada gyár számára nem idegen terep a rali, a világbajnokság 2003-as német futamán például pályára küldték a Lada 112 Super 1600-as változatát. Tehát ha az orosz gyártó a közeljövőben egy komoly ralis program finanszírozása mellett döntene a pilótaválasztással biztosan nem lesz gondjuk…

Fotó: McKlein.de

Írta: Major Zoltán

Hozzászólások