WTCR - Adria elesett, új helyszínt kell találni a WTCR idényzárójának
Adria elesett, új helyszínt kell találni a WTCR idényzárójának
Fotó: fiawtcr.com

Adria elesett, új helyszínt kell találni a WTCR idényzárójának

LantiLanti
2020/10/30 23:15
Eldőlt, hogy nem az olaszországi Adria Raceway-en rendezik a 2020-as Túraautó Világkupa szezon idényzáróját, miután a koronavírus járvány miatt nem sikerült végezni a pálya bővítési munkálataival. 

Az észak-olasz helyszínen idén komoly fejlesztések zajlanak, és az új, kibővített versenypálya a WTCR utolsó futamával mutatkozott volna be, ám a rendkívüli helyzet miatt az építkezés megcsúszott. 

Az Eurosport Hungary péntek reggel értesült először arról, hogy új helyszínen kerülhet sor a fináléra, majd kicsivel később több nemzetközi motorsportos portálon is megjelent a hír. Ők elsősorban a betétfutamok promóterének nyilatkozatára hivatkoztak, amelyben még a WTCR előtt nyilvánosságra hozták a csúszás tényét.

Megkeresésünkre a Világkupa sajtóosztálya délután megerősítette, valóban változás lesz a naptárban, de kiemelték, részletes közleménnyel csak akkor állnak a közvélemény elé, ha már megtalálták az új helyszínt. 

"El kellett fogadnunk, hogy a koronavírus járvány és annak járulékos következményei olyan hatással vannak a pálya bővítési munkálataira, hogy az Adria International Raceway nem tudja az eredeti tervek szerint november 13-15 között vendégül látni a WTCR-t" - olvasható a bajnokság tájékoztatásában .
"A döntés tegnap (csütörtökön) a hivatalos vizsgálat után született meg. Az Eurosport Events az FIA-val együtt több lehetőségen is dolgozik, hogy a Túraautó Világkupa fináléját az eredeti időpontban rendezhessük meg. Amilyen hamar csak lehet, be fogjuk jelenteni az új helyszínnel kapcsolatos részleteket."

Az Eurosport Hungary úgy tudja, az egyik opció, hogy a csapatok maradnak Spanyolországban, és még egy fordulót rendeznek a Motorland Aragonon. Más források szerint Imola is felmerült, mint lehetséges beugró helyszín. 

Hozzászólások