WTCR - A világbajnok a GT-ben maradna

A világbajnok a GT-ben maradna

LantiLanti
2012/10/25 19:52

Több írásunkban is foglalkoztunk már a Münnich Motorsport nagyon valószínűnek tűnő jövő évei érkezésével, sőt Plett egy látványtervet is készített az autó lehetséges festéséről. A csapat tulajdonosa, René Münnich Suzukában rajthoz állt egy SEAT Leónnal az STR színeiben, hogy testközelből felmérhesse a WTCC működését.

Münnich istállója eddig a GT sportban szerepelt, méghozzá nagyon eredményesen, idén egy Mercedes SLS AMG-vel megnyerték a GT1-es világbajnokságot. A sorozat jövője azonban bizonytalan, és a főnök korábban úgy nyilatkozott, "jelenleg a WTCC az egyetlen reális alternatíva a csapat számára". A privátban ralikrossz versenyző német nagyon komolyan gondolja a következő szezont, és ezért csakis profi pilótákban gondolkozik.

A Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler éppen ezért nemrégiben megkérdezte a csapat GT1-es világbajnokát, Markus Winkelhockot (a nagy Joachim unokaöccsét), hogy elképzelhetőnek tart-e egy WTCC-s szezont a Münnich Racinggel.

"Számomra a WTCC most elég távoli lehetőségnek tűnik csak. Inkább a GT versenyzésben képzelem el a jövőt" - válaszolt röviden a 32 éves német, aki Mark Basseng társaként lett világbajnok, és emellett idén a Nürburgringi 24 óráson is győzött az Audival.

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: SpeedWeek

Hozzászólások