WTCR - A Renault-t várják legtöbben

A Renault-t várják legtöbben

LantiLanti
2012/12/17 17:27

Az elmúlt hetek során minden eddiginél több válasz érkezett az aktuális szavazásban feltett kérdésünkre, összesen 1153-an mondtátok el véleményeteket. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy az utóbbi hónapok során megszellőztetett gyártók közül melyiknek örülnétek a legjobban.

A szavazás során három "résztvevő" kiemelkedett a többi közül, a Renault, a Volvo és a Subaru versenyzett az első helyért. Mindhárom márka állt az élen, ám végül a francia gyártó lett a befutó. A Renault-ra a válaszadók 27%-a, azaz összesen 316-an szavaztak. Velük kapcsolatban egyelőre kevés konkrétum látott napvilágot, egyedül Marcello Lottitól, a WTCC első emberétől tudjuk, hogy tárgyalásokat folytattak az RML istállóval.

A szavazás második helyezettje a Volvo lett, amely ezek szerint valóban mély nyomot hagyott a magyar szurkolókban. A svéd márka 25%-ot, összesen 293 voksot kapott, azaz 23-mal maradt csak le a győzelemről. Sajnos a Volvónál nem realitás a visszatérés, rövid távon legalábbis biztosan nem, hiszen egyelőre a svéd bajnokságra koncentrálnak. Legutóbbi információink szerint csak fél szemmel figyelik a WTCC-t.

A három nagy versenyében tehát a Subarué lett a dobogó legalsó foka, pedig a raliban világhírnévre szert tevő kis japán márka sokáig vezette a versenyt. Rájuk a szavazatok 24% érkezett, ami pontosan 277 voks. A Subaru évek óta szemezget a WTCC-vel, ám a Japánt ért természeti csapások hátráltatták a program kibontakozását. Szintén Marcello Lottitól tudjuk azonban, hogy ismét érdeklődnek a bajnokság iránt, sőt legutóbb úgy volt, hogy még novemberben döntenek a WTCC és a WRC között. Már december közepe van...

Bár a Citroen érkezését szinte mindenki biztosra veszi, ráadásul a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb-öt is hozzák magukkal, a Túraautó Hírblog szavazói közül mindössze 117-en (10%) várják őket a legjobban. A szintén biztos érkezőnek számító Ladára 75 voks (7%) érkezett, és pontosan ugyanennyit kapott a Nissan is. A japánokat még hónapokkal ezelőtt hozták össze szintén az RML istállóval, ám azóta semmit hír.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: BTCC

Hozzászólások